fbpx

Робіть побільше! Неперевершений святковий салат. Так смачно, що спинитись просто неможливо

Робіть побільше! Неперевершений святковий салат. Так смачно, що спинитись просто неможливо

Для салату:

  • Свининa (відварна) – 500 г
  • Цибуля біла – 2 шт
  • Зелень (петрушка) – 2 ст. л.

Для маринаду:

  • Вода (холодна кип’ячена) – 50 мл
  • Цукор (ложки з гіркою) – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Оцет (винний) – 9 ст. л.
  • Перець чорний (мелений) – 0,5 ч. л.
  • Олія рослинна (або оливкова) – 5 ст. л.

Аби приготувати цей салат нам потрібно попередньо відварити м’ясо свинини з додаванням цілої цибулини, лаврового листа і запашного перцю, в кінці варіння трохи посолити бульйон. На один літр води додайте одну чайну ложку солі без гірки.

М’ясо для цього салату має бути недосоленим. Основний смак воно набуває в процесі маринування. Це важливо! Головна умова: не переварити м’ясо, щоб воно не розпадалося на волокна і зберігало при нарізанні естетичний вигляд. Виходячи зі свого досвіду скажу, що для приготування шматка свинини вагою 500 г, цілком достатньо однієї години. Потрібно взяти до уваги той факт, що м’ясо ще буде маринуватися в оцтовій заправці, а вона, як відомо, м’ясо розм’якшує. Остудити м’ясо в бульйоні.

Білу салатну цибулю, або червону нарізати тонкими кільцями ( у мене шатківниця хороша на тертці). Зелень петрушки подрібнити і дбайливо перемішати з цибулею.

Хочу звернути вашу увагу на цибулю в цьому салаті! Можете класти її в рази більше і сміливо нарізати більшими кружечками або соломкою. Цибуля в цьому маринаді виходить настільки смачною, не передати словами! І з’їдається весь, до останнього пелюстка. Це факт!

М’ясо нарізати соломкою товщиною 1 см, скласти в підходящу ємність і накрити кришкою, щоб воно не обвітрилось.

Оцтовий маринад.

Для цього гарненько перемішати: 50 мл холодної кип’яченої води, 3 столові ложки з гіркою цукру, 1,5 чайні ложки солі, 9 столових ложок винного оцту, 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю і 5 столових ложок олії. За бажанням можете додати мелений перець чилі.

Не лякайтеся такої кількості оцту – сіль і цукор все збалансують. На смак маринад повинен бути гостро-кисло-солодким, інакше м’ясо і цибуля будуть пісними.

У ємність для маринування викладаємо трішки м’яса, трішки цибулі. трішки зелені, тобто – шарами. Зверху все щедро полити отриманим маринадом.

Поставити салат для просочення в холодильник не менше, ніж на вісім годин, акуратно перемішуючи його кілька разів. Але, чим довше маринується салат – тим він смачніший. Це неодмінна умова: салат обов’язково повинен гарненько настоятися і просочитися маринадом, тоді успіх страві гарантований на сто відсотків!

Після закінчення часу маринування залишається розкласти готовий салат по тарілках. При бажанні можна ще раз освіжити його зеленню і подавати до столу.

Смачного!

You cannot copy content of this page