fbpx

86,6% росіян підтримують напад росії на країни Європейського Союзу

Соціологи української компанії “Active Group” задались питанням, наскільки агресивне російське суспільство. Для пошуку відповіді було проведено телефонне (за допомогою месенджера Viber) опитування за формалізованою методологією (вибірка репрезентативна згідно з суб’єктом федерації, статтю та віком респондента).

При складанні питань використовувалися формулювання обов’язкові для російського середовища. Так, замість слів “вторгнення” чи “війна” в опитуванні використовувалося слово “спецоперація”, українські силовики називалися “нацистами” тощо.

Звичайно, замість “в Україні” говорилося “на Україні”. Отож: 86,6% росіян допускають та підтримують потенціальний напад на Польщу, Естонію, Латвію, Литву, Болгарію, Чехію, Словаччину та інші. 75,5% росіян схвалюють ідею збройного вторгнення до наступної країни та вважають, що нею має стати Польща.

Це логічне продовження «військової спецоперації РФ», на думку респондентів. 75% респондентів тією чи іншою мірою допускають застосування ядерної зброї урядом своєї країни. Негативне ставлення до збройного вторгнення до інших країн сказали 13,4% жителів рф.

Громадська думка росії може бути для світової спільноти певним маркером потенційних дій Кремля. “Спільне враження інтерв’юерів від опитування – росіяни, які погоджувалися спілкуватися, агресивно налаштовані стосовно не лише України, а й Євросоюзу та НАТО. Респонденти або відмовляються від спілкування, дізнавшись тему інтерв’ю, або декларують готовність підтримувати та схвалювати подальші вторгнення РФ до інших країн”, – коментує Андрій Єременко, засновник дослідницької компанії “Active Group”.

Фото інфографіка – Телеграм Карпатська Січ.

You cannot copy content of this page