fbpx

9-річна дівчинка з Гостомеля отримала безкоштовно унікальний протез

9-річна Саша з родиною тікала з окупованого Гостомеля під обстрілами. Вони були змушені перечекати в Бучі і там дівчинка втратила руку.

Проте, у неї з’явився шанс для безкоштовного протезування за кордоном, завдяки програмі “Незламні” за ініціативою Українського дому у Вашингтоні та під патронатом першої леді Олени Зеленської. Це спеціальна програма для українських діток, які втратили кінцівки через російські військові дії.

Про те, що Саша Філіпчук отримала нову руку, розповіла Олена Зеленська.

“Тепер Саші потрібно навчитися керувати протезом. Але я впевнена: вона впорається.

Бо ця мужня дівчинка стійко витримала таку кількість випробувань, що сльози навертаються на очі, коли бачиш, як вона з усмішкою пробує рухати пальчиками”, – написала вона.

Дівчинку відправили на протезування у серпні, де надали протез під назвою TrueLimb, що є найлегшим у світі і це унікальна розробка Нью-Йоркської клініки Unlimited Tomorrow.

Компанія разом з партнерами Singularity University, фондом Red Line Ukraine Foundation та агенцією TABASCO забезпечить безкоштовними протезами 100 українців, які постраждали у війні.

“Саша з родиною полетить до Канади, поки в Україні ще небезпечно. І я бажаю їй, щоб на цьому весь жах пережитого залишився позаду.

Бо Саша, як і всі українські діти, заслуговує на повноцінне життя без болю й обмежень”, – каже Зеленська.

Мама опублікувала відео, де Саша вже може взяти протезом річ – вона тільки вчиться ним користуватися, але всі дуже раді, що їй вдається.

Фото: колаж.

09/04/2022

You cannot copy content of this page