fbpx

9-річний хлопчик з Івано – Франківська шиє та продає екоторбинки, щоб допомогти ЗСУ

В Україні триває дитячий флешмоб по допомозі Збройним силам України. Естафету прийняв 9-річний Данило Моісеєв з Івано-Франківська і вже зумів зібрати майже 2 тис. грн для ЗСУ.

Підказала хлопчикові ідею бабуся Ганна, яка з 5-річного віку навчає онука швейної справи, а тепер виготовляє лекало для майбутніх торбинок. Хлопчик розповідає, що хотів допомогти армії тим, що любить – щось шити, але що саме не знав. Бабуся побачила такі «муки творчості» і підказала, що якщо вже й шити торби, то красиві.

“Перший виріб був з нерівним рядочком. Я йому показувала, як правильно шити”, — розповідає Ганна Моісеєва.

Данило виготовляє екоторбинки з обрізків тканини, які залишаються в бабусі після виконання замовлень, а для краси додає синьо-жовті шнурочки.

Мама, Галина Моісеєва, вирішила першою придбати таку торбинку і розповіла про це в Мережі – клієнти не забарилися.

“Зараз Данило вторгував майже 2 тис. грн. Дехто просто дає гроші, беручи торбинки не на повну суму. Загалом по 4-5 штук беруть. Останнього разу в нас купили 15 екоторб”, — каже Галина.

Вона каже, що отримали замовлення на ярмарок з Америки та ще мають відправити в Польщу – робота кипить, але вони з усім упораються, бо хлопчик навчився шити торбинки за 5 хвилин.

“Мене вразило прагнення малого хлопця, який захотів шити торбинки й передавати гроші на ЗСУ”, — говорить Ольга Тхорик, яка побачила оголошення в Фейсбуці. Каже, що їй треба і торбинок і захотіла допомогти таким чином армії.

Мама Данилка каже, що гроші передають волонтерці Галині Мусі, яка купує все необхідне для бійців на передову, пише Суспільне.

Фото: 0342.ua.

09/06/2022

You cannot copy content of this page