fbpx

9 вчинків керівників, через які йдуть кращі співробітники

1. Надмірні навантаження

Надмірне навантаження – це основна причина емоційного вигорання. Якщо ви працюєте з кращими фахівцями, спокуса «вичавити» з них максимум дуже велика, однак подібне прагнення приводить людей до нерозуміння – їм здається, що їх карають за якісну роботу. Крім того, перевантаження знижують продуктивність праці. Останнє дослідження від Стенфордського університету довело, що при тривалості робочого тижня більше 50 годин ефективність різко падає, а при тривалості понад 55 годин – наближається до нуля.

Якщо вам необхідно доручити талановитим співробітникам додатковий обсяг робіт, вам доведеться підвищити їх в статусі. Якщо цього не зробити, робота швидко почне їх обтяжувати, і в кінцевому підсумку вони підуть. Надмірне навантаження можна компенсувати за допомогою збільшення зарплати, підвищення або зміна посади. Не варто розраховувати на те, що талановиті люди будуть працювати більше, ніж всі інші. Швидше за все, вони просто знайдуть місце, де їх оцінять по заслугах.

2. Відсутність визнання і нагород за хорошу роботу

На перший погляд може здатися, що підбадьорливе поплескування по плечу нічого не означає, особливо для кращого співробітника з чудовою внутрішньою мотивацією. Це враження оманливе, тому що похвала подобається всім, включаючи тих, хто віддається роботі повністю. Керівникам необхідно частіше спілкуватися з підлеглими і з’ясовувати, яким чином їх можна підбадьорити і нагородити за успіхи (наприклад, видати премію або похвалити в присутності колег). Пам’ятайте, що у випадку з талановитими співробітниками це доведеться робити дійсно часто.

3. Відсутність людської турботи

Більше половини співробітників залишають свої робочі місця, тому що їм не вдається вибудувати довірчі відносини з начальством. Розумні керівники вміють підтримувати баланс між професіоналізмом і людяністю. Вони святкують успіхи співробітників разом з ними, намагаються допомогти тим, хто переживає не найкращі часи, і змушують працювати на межі можливостей, якщо це необхідно. Ті ж, кому це чуже, продовжують скаржитися на високий відсоток плинності кадрів. Навряд чи люди будуть працювати на вас, не відчуваючи вашої емоційної залученості і щирої турботи про їхнє благо.

4. Невиконання зобов’язань

Даючи співробітнику обіцянку, ви можете ощасливити або розчарувати його, спровокувавши звільнення. Виконавши обіцянку, ви виправдовуєте довіру і ростете в його очах, що, безперечно, дуже важливо. Відмовляючись від обіцянки, ви виглядаєте слизьким типом, який не поважає чужих почуттів. Якщо керівник не виконує свої обіцянки, рано чи пізно всі співробітники починають наслідувати його приклад.

5. Найм і просування невідповідних фахівців

Хороші працьовиті співробітники хочуть бачити поруч із собою таких же сумлінних колег. Якщо керівник не дбає про ретельний відбір нових кадрів, це демотивує тих, хто вже працює в компанії. Просування невідповідних фахівців завжди призводить до плачевних результатів. Людина, який наполегливо працювала, але залишилася без підвищення, напевно образиться і почне шукати своєму таланту нове застосування.

Читайте також: Є такий тип чоловіків – ніколи не зpадить своїй дружині – як твеpезий так і не дуже

6. Перешкоди в спробах слідувати за мрією

Талановиті люди завжди одержимі своєю справою. У них є надії і мрії, до яких вони прагнуть. Це прагнення дозволяє їм продуктивно працювати і отримають задоволення від роботи. Багато керівників обмежують своїх підлеглих. Вони бояться, що люди, одержимі пристрастю, працюватимуть гірше, якщо дозволити цій пристрасті заволодіти ними. Цей страх абсолютно не обгрунтований. Дослідження доводять, що ейфорія від погоні за мрією підвищує продуктивність роботи приблизно в п’ять разів.

7. Відсутність навчання

Відповідаючи на питання про неуважність до підлеглих, багато керівників шукають собі виправдання, прикриваючись такими словами, як «довіра», «самостійна робота» і «делегування повноважень». Це повна нісенітниця. Керівники повинні керувати, незалежно від того, наскільки талановиті їхні підлеглі. Вони повинні постійно слухати і висловлювати свою думку.

Процес управління нескінченний. Якщо під вашим керівництвом працює талановитий співробітник, вам необхідно визначити для нього шлях розвитку. Кращі фахівці завжди розраховують на зворотний зв’язок, і ви зобов’язані його надавати. Якщо цього не відбудеться, співробітник швидко занудьгує і розслабиться.

8. Протидія творчому підходу

Талановиті співробітники завжди прагнуть поліпшити те, до чого вони торкаються. Якщо ви не дозволите їм цього робити, побоюючись нововведень, вони швидко зненавидять свою роботу. Спроби стримати творчі пориви шкодять всім, включаючи самого керівника.

9. Відсутність важких і цікавих завдань

Кращі керівники іноді дають своїм співробітникам завдання, які на перший погляд здаються нездійсненними. Вони відмовляються від тривіальних проектів і натомість намагаються виштовхнути людей з їх зони комфорту, а потім прикладають максимум зусиль, щоб допомогти їм досягти успіху. Якщо талановиті і розумні люди змушені займатися простою або нудною роботою, вони починають шукати іншу, щоб випробувати свої здібності.

Висновок

Якщо ви хочете утримати цінні кадри, вам доведеться переглянути своє ставлення до них. Пам’ятайте, що талант дає безмежні можливості для вибору. Зробіть так, щоб вони вибрали саме вас.

Джерело.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page