fbpx

90-річний Сергій Вознюк з Вінниччини плете маскувальні сітки, крутить закрутки для захисників України

На рахунку 90-річного Сергія Вознюка понад сто маскувальних сіток, 39 дідусь сплів від весни, від початку широкомасштабного вторгнення.

Мешканець Ямпільської громади допомагає військовим з 2014 року, також співпрацює з товариством Червоного хреста та місцевими волонтерами.

В свої роки працює зранку і до пізнього вечора і дуже сердиться, коли змушений припинити роботу хоч на годину.

“Коли закінчується матеріал може подзвонити будь-коли – з самого ранку чи пізно вночі. І сердиться, що не привіз”, — каже Сергій Кізка, місцевий волонтер, який йому приносить основу і тканину.

Коли стомлюється, бо спина болить, то йде до хати й ріже тканину, на одну сітку у нього йде 4-5 днів, нині плете розміром 4,5 на 7 метрів.

З росіянами, пригадує, колись служив. Зараз логіки в їхніх діях — не бачить.

«Чому напав? Бо мізків немає. Росія без України всеодно, що плуг без коней», — каже Сергій Вознюк.

Сергій Вознюк — син ворога народу і все життя ріс з цим тавром.

“Ворог народу”. 58 стаття КК РРФСР. Контрреволюційна діяльність. Дітям сиротам давали хліб з повидлом, а мені не давали, бо я син ворога народу. Прибиральниці жаліли давали під сходовою кліткою. Їв і плакав, чому шматка хліба не можу з’їсти”, — згадує Сергій Вознюк.

Чоловік не тільки плете сітки, але й робить закрутки для військових, передає продукти, борошно, картоплю. За це має нагороди за допомогу від прикордонників та батальйону “Донбас”.

Допомагати планує до перемоги.

Фото: Суспільне. 07/19/2022

You cannot copy content of this page