fbpx

А санкції діють – петербурзькі порти втрачають вантажі

За даними Асоціації морських торгових портів РФ, вантажообіг Великого порту Санкт-Петербург за перше півріччя 2022 скоротився в порівнянні з торішнім на 30%. В березні оборот порту скоротився на 41% порівняно з таким самим періодом 2021, в червні порт завантажив на судна 2,7 млн тонн вантажів, що майже вдвічі менше, ніж за червень 2021.

Шостий місяць зафіксував найгірший результат за довгі роки. Старожили згадують, що приблизно такий результат — на рівні 2,6 млн тонн на місяць — петербурзький порт показував 2000-го року. І це без збудованих відтоді величезних потужностей з перевалки контейнерів, добрив, нафтопродуктів та генеральних вантажів. По суті, вся двадцятирічна історія порту та всі багатомільярдні інвестиції з такими обсягами, які ми бачимо в порту зараз, виявляються непотрібними.

За даними журналістів «Фонтанки», у нинішньому першому півріччі петербурзький порт втратив 46% контейнерних вантажів, майже 40% мінеральних добрив, 27% чорних металів і, можна сказати, обнулив навантаження металобрухту.

Традиційно на плаву нафтопродукти і, як це не дивно, ті ж чорні метали.

Фото: rbk.ru.

07/15/2022

You cannot copy content of this page