fbpx

А що сталося? – Президентка Грузії звинуватила РФ в анексії частини Абхазії та закликає світ зреагувати

Грузія, яка в 2008 році сама стала жертвою російської агресії і втратила ряд територій, не підтримала реальними кроками Україну в 2022. Вона перебрала на себе роль «креветкової Білорусі» і стала перевалочною базою підсанкційних товарів для росії.

І ось сталася подія, яка таки примусила грузинську владу відкрити широко заплющені очі на дії Росії. Мова йде про те, що в окупованій Росією Абхазії раптом захотіли передати частину своєї території під базу для ФСБ Росії аж на 49 років. Нічого не нагадує? Підказуємо – морська база в Криму.

«Держдача» Бучвінта – це берегова лінія і прилеглі до неї морські води, а це 186 гектар землі та 115 гектар моря відповідно. Угоду підписали в Москві 19 січня 2022 року.

Це настільки обурило президентку Грузії Саломе Зурабішвілі, що вона звинуватила російську федерацію в анексії території, про що й написала в своєму Твіттері.

“Те, що ми бачимо в Бічвінта, — це форма анексії території Грузії Росією. Ми бачимо сильну народну реакцію на події. Це результат окупації, що триває”, – йдеться в повідомленні.

Вона “рішуче” засудила такий російський крок. Крім того, президент Грузії закликала міжнародну спільноту жорстко на це відреагувати.

А ми лише нагадаємо, що 3 квітня в розпал повномасштабного вторгнення в Україну Росією, грузинська влада вкотре передумала щодо підтримки антиросійських санкцій.

А 26 червня в порт Батумі прибув танкер, завантажений підсанкційною російською нафтою.

Фото: ТСН.

07/26/2022

You cannot copy content of this page