fbpx

А ти, Мариночко, уяви, що у твій дім прийшла інша жінка і почала зуби чистити твоєю щіткою. Ти потім нею користуватимешся? Їй усе одно, вона звикла за чужими підбирати, а ти? Ти помиєш і знову використаєш, чи викинеш і щітку і ту, іншу і з життя і з голови?

– Та, ти очі розкрий, ​​зраджує він тобі. У нього на роботі всі про це знають. А мені вчора Валерій проговорився. Каже, Сашко зі своєю, знову на рибалку поїхав. А я спочатку не зрозуміла. З якою своєю? Адже я з тобою годину тому зустрічалася, ти начебто не про яку рибалку не говорила. Я, давай Валерку розпитувати. Виявляється, Сашко твій, завів роман із продавчинею. Ти вдома сидиш, а він з нею по рибалках їздить, – Люба все це випалила Марині одним махом.

Марина дивилася на подругу і не розуміла, про що та їй так схвильовано розповідає.

– Я не зрозуміла, ти що, про мого Сашка кажеш? Яка продавчиня? Він справді поїхав на рибалку. Але до чого тут жінка з магазину? – Марина не могла зрозуміти, що взагалі відбувається, – Він коханку ма?

– Ну а я тобі про що говорю, – Люба розвела руками.

– А то я дивлюся, що він якийсь дивний ходить. Все не так йому, все не те. Прискіпується до всього. А я вже місця собі не знаходжу, думаю, я, у чому винна. А тут виявляється, он у чому справа справа, – Марина не могла вгамувати хвилювання, що охопило її, – Люба, дякую тобі, що просвітила, а зараз іди додому. Мені треба все це усвідомити, мені треба побути на самоті.

Люба співчутливо подивилася на подругу та вийшла з квартири. Марина ледь дочекалася повернення чоловіка з риболовлі. Він прийшов задоволений, у чудовому настрої. Прийняв душ, переодягся і сів за стіл, чекаючи вечері.

Марина сіла навпроти. Уважно подивилась у очі чоловікові.

– У тебе з’явилася коханка. – Марина сказала це спокійним впевненим голосом.

– Це що за маячня? Ти годувати мене збираєшся чи ні? – Олександр явно не очікував від дружини таких питань.

– Я тебе не питаю. Але скажи чи це так, будь ласка, -Марина уважно дивилася на Олександра.

– Ти звідки це взяла? – невдоволення чоловіка наростало.

І тут Марина вирішила піти на хитрість.

– Продавчиня твоя, мені зателефонувала і сказала, що у вас з нею кохання, – промовивши це, Марина просто завмерла, вона настільки не хотіла і в той же час хотіла почути зізнання чоловіка.

– Коли зателефонувала? – вихопилось в Олександра.

– Ну мабуть тоді, коли тебе поряд не було, – Марина зрозуміла, що любка насправді існує.

Олександр зрозумів, що проговорився.

– Вечеря на плиті, – Марина встала з-за столу і мовчки, вийшла з кухні.

Ніч вони провели у різних кімнатах.

Після роботи Марина не поїхала додому, вона вирішила відвідати свою стареньку тітку, сестру батька. Вона завжди з нею радилася з усіх життєвих питань. Бабуся прожила складне і довге життя, і її поради завжди рятували Марину.

Тітка Валя, як завжди зустріла Марину з великою радістю та любов’ю. Марина поділилася з нею своєю ситуацією.

– Що мені робити, тіточко, як правильно вчинити? Як мені його пробачити? Як зберегти сім’ю? – Марина мала багато запитань, на які вона не знала, як собі відповісти.

-А ти Мариночка, не хвилюйся так. Заспокойся і подивися на все з іншого боку, – тітка Валя посміхнулася і з теплотою подивилася на племінницю, – відключи свою увагу від Сашка і подивися на себе. Ось ти, молода жінка, Марино. Ти поважаєш себе і цінуєш. Прийшла ти до ресторану, замовила собі улюблену страву і почала її їсти. Раптом підходить незнайома жінка, сідає поряд і починає, їсти з твоєї тарілки. Яка буде у тебе реакція? Страва твоя дорога, гроші оплачені за неї і смачно. І їсти, ти дуже хочеш. Будеш, разом із нею їсти? Облиш усе і підеш? Чи почнеш відбирати, а відібравши, сама все доїш? Ось який варіант вибереш, ось стільки в тобі, Марино, гидливості та самоповаги. Відповідаєш собі чесно, що обереш, так і зрозумієш, як тобі з чоловіком вчинити.

— А ось тобі інше завдання. додала тітонька, – Стоїть у тебе у ванній кімнаті щітка твоя зубна. Ти чистиш нею зуби щодня. Приходить до тебе в хату чужа жінка. Бере твою щітку та чистить нею свої зуби. Промиває її і ставить на місце. Якщо, ти не бачиш, що цією щіткою, хтось окрім тебе користувався, то ти, природно, будеш нею чистити зуби і далі. А якщо раптом, ти помітила, що мокра щітка і нею користувалися. Яка буде у тебе реакція? Промиєш, як слід, і далі використовуватимеш? А якщо у тебе прямо з рота її вихопить, не гидлива і смілива дама, свої зубки нею почистить. Будеш далі цією щіткою, разом із нею, користуватись? Вона, мабуть, не переймається через це. Для неї нормально чуже підбирати. Поріг гидливості та самоповаги у кожної людини свій. Так, що Мариночко, добре подумай. Оціни себе. І все тобі ясно стане, як далі робити. І це рішення має бути тільки твоїм, тільки ти себе знаєш.

-Дякую тобі тіточко, я все зрозуміла. Добре, що маю таку людину, як ти поруч. Ну, це ти звичайно сильно: чоловіка з улюбленою стравою та зубною щіткою порівняла, – Марина посміхнулася, вона зрозуміла, як і що далі треба робити. Вона була гидлива. Дуже і дуже гидлива.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка –  pexels.

You cannot copy content of this page