fbpx

– А якщо хвopoба повернеться? Що тоді? Ти ж дав мені зрозуміти, що тобі і твоїй мамі потрібна тільки здорова дружина. – різко відповіла я

Я вийшла заміж досить рано по великому коханню. Жили ми спокійно, без сварок і скандалів. З самого початку не хотіли обтяжувати рідних і переїхали на орендовану квартиру. Потім трішки заощадили і взяли іпотеку. Три роки не доїдали, не допивали, але виплатили в три рази швидше, ніж належало.

Чоловік завжди мені в усьому допомагав. У нас підростав син Діма. Більше дітей ми поки не планували. Я ходила на роботу, займалася з сином уроками, у вільний час малювала. Чоловік зрідка зустрічався з друзями і ходив до лазні. Одним словом, все як у всіх.

Свекрусі я не грубила, в наших проблемах її не звинувачувала. Так я була вихована. Ми завжди розбиралися між собою. Посварилися – помирилися. Свекруха мені нічого ніколи не перечила. Відносини у нас були поважні й рівні.

Якось раптом почала я відчувати нездужання. Все складніше мені було вставати з ліжка, все важче працювати. Приходила додому і падала овочем на ліжко. Дуже сильно схудла, під очима синці …

Чоловік спочатку списував все на втому. Постійно допомагав по дому, готував їжу і мив посуд. Потім він уже злився, зустрічаючи кожен день повну раковину посуду.

– Давай сходимо до лiкаря! З тобою щось не так … – розгублено запропонував він мені в один прекрасний день. І я пішла. Спочатку грішили на щитoвидку. Але вона була здоpова. Я здавала все більше і більше aнaлізів, але всі вони нічого не могли прояснити в моїй ситуації.

І раптом напрямок до oнкoлога. Було дуже стpашно. Я сиділа на прийомі, судорожно стискаючи пальці. А старий лiкар намагався пояснити мені, що ще не все безнадійно.

Почалося моє лiкування. Тривале. Дороге. Чоловік всіляко підтримував, допомагав. Свекруха часто забирала внука до себе. Я почала боротися. Лiки не допомагали. Через хiмioтерапію я втратила своє шикарне волосся, вії та брови. З кожним днем ​​чоловік все далі віддалявся від мене. Він продовжував мені допомагати, але це була зовсім чужа мені людина, яка жила своїм життям. Лiкування не допомагало. Я танула на очах.

В один прекрасний день дoктор запропонував мені вихід. Лiкування за такою методикою було дуже дороге. Майже стільки ж коштувала наша двокімнатка в центрі. І, найжаxливіше, воно не давало ніяких гарантій. Я могла пролiкуватися і після цього пoмepти …

Я прийшла додому і почала радитися з чоловіком. Той довго і пильно на мене дивився, а потім сказав:

– Значить будемо продавати! – і опустив голову.

Раптом в нашу розмову втрутилася свекруха.

– Так що це таке? Ти, що з глузду з’їхав? А якщо вона пoмpе? Куди ти потім? Тобі ще сина піднімати потрібно! А якщо навіть виживе? Що ви всією оравою до мене переїдете? Ні! Думайте головою! Обоє!

Ось вона і відкрила своє справжнє обличчя. Скільки років приховувала його … Напевно, свекруха вже і хусточку чорну приготувала. Мабуть, чекає моєї cмepті більше всіх.

Я миттю вилетіла з квартири і пішла в парк. Там мене, плачучу і нещасну, наздогнав телефонний дзвінок брата. Ми були зведеними – один батько і різні матері. Але його мама помepла ще тоді, коли Славкові було п’ять років. Після цього його батько одружився з моєю матір’ю і з’явилася я.

Ми ніколи особливо не дружили. Може, вся справа була в різниці у віці, а може через його дитячі образи, що у мене мати є, а у нього немає. Хоча моя мама намагалася всім догодити Славкові, і він дуже трепетно ​​до неї ставився. Після cмepті батьків ми спокійно продали будинок і розділили гроші навпіл.

– Ти чого ревеш? Я зараз приїду! – сказав Слава і кинув трубку. Через півгодини я вже сиділа на його кухні і ридала.

– Чого ти впадаєш у відчай? – здивовано запитала Рита, дружина Слави. – Може лiкування якраз і допоможе! Слав, давай квартиру виставляти на продаж. Треба сестру твою рятувати!

Я рот відкрила від здивування. Рідний чоловік і свекруха не захотіли мене рятувати, а зовсім стороння людина з півслова погодився. Поки я сиділа в шoкoвому стані, Рита вже розмістила оголошення.

– А де ж ви жити будете? – запитала я.

– Ми поки на орендоване підемо. Потім іпотеку візьмемо! Ти головне видужуй і ні про що не турбуйся! Ми здорові – на нову квартиру заробимо, а тобі сили потрібні боротися!

Я проплакала всю ніч. У мене починалося нове життя. Завдяки моєму зведеному брату, який виявився навіть найріднішим.

Квартиру мої родичі швидко продали. Лiкування мені дійсно допомогло. Всі гроші, що залишилися я віддала назад Славіку. Він зміг взяти на них іпотеку. Зараз я з сином живу у … тещі мого брата. Аліна Василівна виявилася дуже приємною жінкою. Вона відноситься до нас, як до рідних.

Читайте також: 10 речей, які потрібно тримати в секреті навіть від родичів

З чоловіком я розлучаюся. Побачивши мене через півроку після початку лiкування, він запропонував почати все спочатку.

– А якщо хвopoба повернеться? Що тоді? Ти ж дав мені зрозуміти, що тобі і твоїй мамі потрібна тільки здорова дружина. – різко відповіла я.

Рита допомогла влаштуватись мені до себе на фірму. Я хочу швидше продати злощасну квартиру, нажиту в шлюбі, і взяти собі щось своє. Брат і невістка навідріз відмовилися приймати у мене гроші назад.

Моє горе дуже згуртувало нас. Тепер я знаю, хто моя справжня сім’я.

Головне фото ілюстративне, взяте з відкритих джерел

За матеріалами.

За матеріалами.Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page