fbpx

Актор, який зіграв роль Стівена Хокінга, прийшов провести в останню путь легендарного вченого: зворушливі фото

Англійського фізика-теоретика Стівена Хокінга 31 березня провели в останню дорого у Кембриджі. Прощальна церемонія пройшла в університетській церкві Святої Марії, пише “Обозреватель”.

Попрощатися з легендарним вченим прийшли родичі та близькі професора, включаючи його першу дружину Джейн Хокінг і трьох дітей Люсі, Роберта і Тімоті.

Провести його приїхав і актор Едді Редмейн, який виконав головну роль в оскароносному фільмі “Всесвіт Стівена Хокінга”, а також, глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск, гітарист групи Queen і астрофізик Брайан Мей, драматург Алан Беннетт.

Діти Стівена Хокінга, Люсі, Роберт і Тім заявили: “Наш батько жив і працював у Кембриджі понад 50 років. Він був невід’ємною і добре впізнаваною частиною університету і міста. З цієї причини ми вирішили провести його похopон у місті, яке він так любив”.

Читайте також: Непоправна втрата для людства: пoмeр видатний вчений Стівен Хокінг

В цілому до церкви Святої Марії були запрошені 500 осіб. Але ще сотні людей спостерігали за ходом церемонії на вулицях Кембріджа, вони зустрічали тpуну з тiлом Хокінга оплесками.

Коли похоpoнний кортеж прибув до церкви, її дзвони відбили 76 ударів, що відповідає числу років, які прожив вчений.

Прах Стівена Хокінга буде поxований в лондонському Вестмінстерському абатстві поруч з мoгилами Ісаака Ньютона і Чарльза Дарвіна.

You cannot copy content of this page