fbpx

Американський генерал припустив, що частина України може залишитись під окупацією досить тривалий час

Останній тиждень був непростим для кожного українця. На фронті було гаряче. Українські війська стояли до останнього, але все ж змушені були відступили від Сєвєродонецька. Що для окупантів є “відчутною перемогою”. Проте в сусідньому Лисичанську, останньому великому місті Луганська, що все ще утримується українськими військами, очікується запекла боротьба.

У кремлі усвідомлюють, що стратегічно програють цю війну. РФ стала ізольованою від міжнародної спільноти.

Про це у своєму інтерв’ю Sky News заявив генерал Річард Барронс, відставний офіцер британської армії, колишній голова командування Об’єднаних сил.

Цитуємо слова генерала:

“Це держава-ізгой. Цього року її економіка скоротиться, можливо, на 15%. І якщо Україні дадуть можливість переозброїтися, тоді Україна з часом переверне військовий хід і почне витісняти росіян”.

На запитання, чи йде зараз війна на користь Росії, Барронс відповів: “Я думаю, що в короткостроковій перспективі це так. Росія відчує, що вона зараз на трохи менше чверті України. Вона знає, що Україна не має військового потенціалу, щоб викинути їх”.

Також, генерал висловив своє бачення майбутніх подій:

“У недалекому майбутньому настане час, коли росіяни отримають контроль над цими двома провінціями Донбасу, а це їхня стратегічна гра зараз. Тепер Захід може сказати росіянам, що вони мають піти. Росіяни не підуть добровільно, і хто їх змусить. Тому може виникнути нова реальність, коли частина території суверенної України залишається окупованою росіянами протягом досить тривалого часу”.

29,06,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page