fbpx

Американський Vogue написав статтю про життя першої леді України

Олена Зеленська дала велике інтерв’ю команді американського Vogue на початку липня.

Видання цікавило, що ж має робити перша леді країни, адже немає прописаного протоколу її дій. Вони акцентують увагу на тому, що Олена – колишній сценарист і тепер сама пише собі сценарій життя, як колись писала сценарії для чоловіка. І, коли Зеленський став центром уваги всього світу – що робить вона?

«Коли я зустріла її того дощового дня в Києві, де кав’ярні були переповнені навіть під час сирен повітряної тривоги, її осяйне обличчя та зелено-карі очі, здавалося, випромінювали весь спектр станів та емоцій, які переживає Україна тепер: душевний біль, напади чорного гумору, спогади про безпечне щасливе минуле й засадничу гордість за власний народ», – пише журналістка видання.

«Це були найжахливіші місяці в моєму житті, як і в житті кожного українця, – сказала вона своєю рідною мовою через перекладача. — Відверто кажучи, я не думаю, що хтось розуміє, чого нам коштувало приборкати емоції». Співвітчизники-українці надихають її. «Ми нетерпляче чекаємо перемоги. Ми не сумніваємося, що переможемо. І ця віра допомагає нам боротися».

Далі журналістка описує, як пробиралася в президентський офіс звивистими темними, обкладеними мішками з піском коридорами, переповненими військовими.

«Із самого початку ця війна велася як на землі, так і в інформаційному просторі, де Зеленський – кмітливий, телегенічний, реалістичний, незмінно вдягнений у свої знамениті футболки кольору хакі, – вів її успішно. Нині, на новому вирішальному етапі, коли Україна бореться за міжнародну підтримку й надання ще більшої військової допомоги, вже не є другорядною чи декоративною і роль першої леді», – пишуть журналісти.

Фото: vogue.ua.

07/26/2022

You cannot copy content of this page