fbpx

Американці знайшли в російській зброї деталі від компаній із США та ЄС

Американські спеціалісти, які прибули в Україну аби розібрати російське озброєння, що було залучене під час вторгнення РФ, знайшли в ньому деталі від компаній із США та Європейського Союзу, – пише видання The New York Times.

Видання зазначає, що впродовж тижневого візиту в Україну минулого місяця спеціалісти, яких СБУ запросила для самостійного аналізу передового російського озброєння, розібрали невеликі лазерні далекоміри та секції з наведення крилатих ракет. Вони з’ясували, що майже всі з них містили деталі від компаній з США та ЄС: мікрочипи, друковані плати, двигуни, антени та інше обладнання.

“Модернізовані російські системи озброєння та комунікацій побудовані на основі західних чипів”, – сказав Демієн Сплітерс, один із фахівців неурядової організації Conflict Armament Research, яка ідентифікує та відстежує зброю й боєприпаси.

Він додав, що російські компанії протягом десятиліть мали доступ до “безперервних поставок” західних технологій і фактично інструменти, які російські військові використовують для ведення війни, часто є частиною американських інновацій.

Тому в США вважають, що санкції таки вплинуть на можливості Росії виробляти зброю для заміни знищеної під час війни.

У відповідь на запитання, чи не шкодить російським військовим дефіцит мікросхем, міністерка торгівлі Джіна Раймондо, яка курує експортний контроль, відповіла “безумовно так”.

“Експорт США до Росії в категоріях, де ми маємо контроль за експортом, включаючи напівпровідники, знизився більш ніж на 90 відсотків з 24 лютого”, — зазначила міністерка торгівлі Джіна Раймондо, яка курує експортним контролем, пише Суспільне.

Фото: exler.

06/03/2022

You cannot copy content of this page