fbpx

Аналітики пояснили, як може змінитися вартість долара протягом 2019 року

У 2019-му різких курсових стрибків не буде. Цьому сприятиме виборча компанія в Україні.

“До президентських виборів і їх закінчення Україні допомагатиме МВФ, ЄС. Валютні резерви Нацбанку достатні, тому великих курсових коливань до травня я не очікую. Думаю, що ринок залишиться в межах 28 гривень за долар”, – говорить фінансовий аналітик Ерік Найман, пише Gazeta.ua.

З травня гривня може трохи ослабнути. Це пов’язано з виплатами боргу МВФ. Крім того, влітку криза торкнеться Польщі. Тому надходження валюти в Україну від трудових мігрантів можуть зменшитися.

Якщо серйозних проблем вдасться уникнути, то влітку і на початку осені курс валют не перевищить 32 грн за дол. Далі все залежатиме від того, як пройдуть парламентські вибори.

Читайте також: Матимемо нову мінімальну зарплату і нові правила постачання електроенергії: які зміни чекають на українців із січня 2019-го

“Тут буде подвійний ефект: девальваційний – це кінець року, плюс – вибори. Але якщо вони закінчаться позитивно, знову ж таки, то може бути навіть і відкат до 28-27,5 гривень за долар”, – каже Олександр Савченко, ректор Міжнародного інституту бізнесу.

Кaтастрофічно курс валют знижуватися не буде. Адже Україна має підтримку кредиторів і достатньо золотовалютних резервів.

Зростання мінімальної зарплати на 12,1% збільшить грошову масу в обігу. Але курс долара в Україні не зросте вище 30-32 грн у 2019 році. Це відбудеться сприятливій кон’юнктурі на світових товарних біржах та підтримці МВФ.

Опубліковано 2 січня 2019 року

You cannot copy content of this page