fbpx

Андрій, угледівши святково вдягнену дружину, округлив очі: – Ти мене чекала, чи когось іншого? Це плаття коштує три мої зарплатні! Коли обмурзаєш чи обіллєш, то більше на подарунки не розраховуй! І взагалі, коли одружувалися, то ти, здається, була байдужою до випивки, натякала, що навіть запах алкoгoлю противний, чи, може, брехала?

Ольга клопоталася на кухні, готуючи для чоловіка вечерю. Кілька разів перетерла тарілку, чашку та ложку, нервувала:

– Як сватався, то був ніжним та ласкавим, а лишень почали разом жити, то перетворився на зануду. Влаштовує сварки через те, що на дзеркалі масна пляма, може вилити у раковину суп лише тому, що налила страву не в його улюблену миску.

Зітхнула, пересунула симетрично столові прибори, подивилася на себе у дзеркало:

– Минулого разу сварив, що волосся не підібрала, позаминулого, що хустинку запнула, може, одягнутися по-святковому?

Метнулася до шафи, надягла сукню, підфарбувала очі та вуста, поставила на стіл пляшку вuна та свічку:

– Сьогодні п’ятниця, запропоную романтичну вечерю. Потім подивимось фільм про кохання.

Андрій, угледівши святково вдягнену дружину, округлив очі:

– Ти мене чекала, чи когось іншого? Це плаття коштує три мої зарплатні! Коли обмурзаєш чи обіллєш, то більше на подарунки не розраховуй! І взагалі, коли одружувалися, то ти, здається, була байдужою до випивки, натякала, що навіть запах алкoгoлю противний, чи, може, брехала?

– Та я вирішила свято зробити, невеличке, сімейне, – знітилася Ольга.

Смакуючи стравами, бурчав:

– Свята їй захотілося! Брав за жінку серйозну, доброчесну дівчину, а виявляється, що у неї голова забита дуpнуватими фантазіями! Я б на твоєму місці цікавився новими рецептами страв.

Повечерявши, Андрій умостився перед телевізором, прихопивши добрячий стос газет та журналів. Тикав у фотографії вродливих жінок:

– Ти подиви, які фоpми! А ця ось яка красуня! Ех, везе ж тим, хто має таку лялечку за дружину! А ось у цієї яке красиве волосся, може й ти наростиш собі?

– Краще наpодимо малятко й будемо дивитися як воно зростає день за днем, – несміливо запропонувала Ольга.

Андрій кілька хвилин прискіпливо дивився на неї, потім, пошпуривши журнал, зітхнув:

– Одним реченням зіпсувала настрій на місяць. Я їй про красу, а вона про пелюшки та памперси!

Мовчки укладалися спати, Ольга у душі була зла на чоловіка, бо хотіла зовсім іншого ставлення, нічого кращого не могла придумати, як втішати саму себе:

– Зате я одружена, а он скільки подруг самі-самісінькі й хтозна чи матимуть найближчим часом сім’ю, бо у місті на одного чоловіка аж десять наречених! А мій Андрійко – справжній красень, за такого кожна пішла б, а він обрав саме мене, таку собі, нічим не помітну дівчину. Значить, кохає.

Читайте також: Інна склала список і, як зазвичай, показала його чоловікові. — Їду в райцентр, — пояснила. — Піду до лiкаря, а заодно куплю крупів. Колі треба кеди — старі вже тиснуть. Мені потрібні пpoкладки і колготки. Старі вже на пальцях зовсім протерлися. — А як колись жінки жили без пpoкладок?! — гримнув чоловік. — І з тими колготками ти мене вже замyчила. Як протерлися на пальцях, то вдягни поверх шкарпетки

Заспокоївши себе таким чином, замугикала під носа пісеньку:

– І така я не така, не така я і така, сам не знаєш, що ти хочеш…

Андрій явно не спав, почувши мугикання, мало не пирснув:

– Чого це не така? Така, на сто процентів ТАКА! Маєш машину, хату та впливового тата.

Подумки докоряв собі: «Чого я до неї чіпляюся? Де знайду кращу? Ну хай у неї не фоpми моделі, та й одягатися не вміє як слід, це ж треба – плаття святкове наділа до вечері. Але вона мене любить, а тесть пообіцяв нову машину, як первістка наpодимо. Треба вже братись за діло».

За матеріалами – «Вісник Переяславщини», автор – Людмила Левченко.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page