fbpx

Андрій Єрмак очолить групу, що займатиметься компенсацією збитків завданих російською агресією

Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо відшкодування Україні збитків через збройну агресію росії.

ОП повідомив, що Володимир Зеленський приділив особливу увагу питанню компенсації збитків, викликаних російським вторгненням.

Повідомляється, що для створення та впровадження механізму компенсації Зеленський сформував спеціальну робочу групу, яку очолить керівник офісу президента Андрій Єрмак. До неї ввійдуть представники Кабінету міністрів та провідні українські та зарубіжні юристи-міжнародники.

Головною темою наради було питання примусового вилучення активів росії на користь України та скоординували кроки в цьому напрямку. Поки триває робота над створенням спеціальної компенсаційної комісії шляхом укладення багатостороннього міжнародного договору з партнерами. Ця комісія надалі зможе розглядати заяви про відшкодування збитків, завданих війною.

“Важливим кроком для забезпечення міжнародно-правового фундаменту цього механізму стало прийняття 22 червня поточного року Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюції, в якій йдеться про те, що Рада Європи буде просувати та забезпечувати впровадження всеосяжної системи відповідальності за агресію проти України шляхом впровадження інституційного компенсаційного механізму для України. Подібна робота ведеться в ОБСЄ, Європарламенті, ООН та інших організаціях”, – зазначили в пресслужбі ОП.

Нагадаємо, що Зеленський 3 березня призначав Андрія Єрмака головою Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань. Єрмак координував гуманітарну допомогу від урядів іноземних держав і міжнародних організацій; від великого бізнесу військовим адміністраціям і громадам; допомогу від органів влади військовим адміністраціям і громадам.

Фактично з 20 квітня Андрій Єрмак очолює Санкційну групу Єрмака-Макфола, який розробляє санкції проти російської федерації.

Тепер Андрій Єрмак очолюватиме ще й групу щодо компенсації збитків.

Фото: Телеграм канал Андрія Єрмака.

08/09/2022

You cannot copy content of this page