fbpx

Апетитна тушкована капуста з печерицями

Тушкована капуста і так смачна страва, але з додаванням грибів вона виходить більш ароматною і соковитою. Можна згасити капусту як з лісовими грибами, так і з печерицями. Просте, бюджетне блюдо можна приготувати навіть в піст, тим самим урізноманітнити свій раціон.

Як приготувати тушковану капусту з печерицями

Інгредієнти: Капуста білокачанна – 500 г.; Печериці – 300 г.; Цибуля ріпчаста – 1 шт.; Морква – 1 шт.; Сіль – за смаком; Олія – 2 ст.л.; Перець чорний – за смаком; Томатна паста – 2 ст.л.; Вода – 100 мл.; Зелень – за смаком.

Приготування:

Для початку приготуйте всі інгредієнти для страви.

Я використовувала шампіньйони, так як вони найдоступніші. Але якщо у вас раптом є свіжі, сушені або заморожені лісові гриби, то сміливо кладіть їх в страву – вони прекрасно доповнять капусту.

До речі, печериці намагайтеся вибирати середнього розміру, білі, пружні, без темної капелюшки, тоді і готову страву буде більш привабливим.

Печериці добре вимити під проточною водою, протерти вологою губкою, щоб прибрати сліди бруду , піску , торфу і т.д.

Розрізати гриби на 4 частини. Нарізати їх тонкими шматочками не раджу, смачніше буде, коли в страву будуть потрапляти шматочки грибів побільше.

Велику цибулину очистити від лушпиння і нарізати дрібними кубиками.

Середню моркву почистити, вимити і натерти на крупній тертці.

Взяти велику сковороду, перекласти в неї нарізані гриби і обсмажити їх на сухій сковороді, поки печериці не пустять сік. Як правило, на це йде 7-8 хвилин.

Потім додати олію, цибулю і моркву. Обсмажувати 7-8 хвилин, періодично помішуючи інгредієнти.

Поки обсмажуються гриби, тонко нашаткувати білокачанну капусту.

Додати капусту до овочів і грибів, посолити, поперчити, перемішати і смажити на середньому вогні хвилин 15.

У невеликій чашці змішати томатну пасту з водою так, щоб вийшла томатна заливка.

Додати заливку до капусти, перемішати, накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.

Якщо у вас немає томатної пасти, то замість неї можна використовувати густий томатний сік. Відмінно підійдуть і свіжі помідори . Тільки треба попередньо зняти з них шкірку і подрібнити до стану соусу.

До готової тушкованої капусти для аромату можна додати подрібнену свіжу зелень . Петрушка і кінза завжди яскраво і апетитно розкриваються в страві. З кінзою важливо не переборщити: однією подрібненої гілочки цілком достатньо. Ви можете покласти будь-які інші трави за своїм бажанням.

Смачного!

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page