fbpx

Бабусі Вірі з Горенки, яка пекла паски на руїнах, відбудували піч і не тільки

Тепер у Віри Пилипівни – нова піч, цілий паркан і перекритий дах і всесвітня впізнаваність.

Жінка розповідає, що дуже рада новій печі. Вона каже, що ця ще краща за стару, адже тепер вона може спекти ще більше пасок, щоб пригощати ними людей.

Віра Пилипівна, коли повернулася з евакуації, застала пошкоджений ворожим градом будинок, зруйнований хлів, літню кухню, гараж. Посеред цієї розрухи вистояла тільки піч. Наближався Великдень і жінка й чути не хотіла про паски з магазину – своїми руками залатала піч і взялася пекти в ній паски. Потім вона роздала людям, бо ні в кого тут нічого не було.

Донька Віри Пилипівни Тетяна розповідає, що після сюжету ТСН її матір стали впізнавати по всьому світу.

“Люди, які бачили ці сюжети, приїжджають і кажуть: боже, яка це була радість для всіх. Побачили, що живі, що є життя, є мета. Життя продовжується”, – каже Тетяна.

Розчулила історія незламної 83-річної Віри Пилипівни з Горенки і пічників. “Коли обговорювали ідею, багато хто відгукнувся. Відгукнулися не тільки майстри, які готові приїхати і на добровільних засадах зробити якусь роботу, а ще й відгукнулися наші партнери-постачальники і дали нам матеріали”, – каже член Всеукраїнської гільдії пічників Дмитро Носов.

Стару піч віра Пилипівна з зятем розібрали самі. А пічники не підвели – пані Віра про таку піч ще два місяці тому й не мріяла. А нині не встигає дякувати всім, хто їй допомагає в такий скрутний час. Жінка розповідає, що хоч і ворожа військова техніка понищила її будинок, зараз їй допомагають його відбудувати. До зими планують впоратись. Віра Пилипівна каже, що після перемоги пригостить усіх пиріжками, йдеться в сюжеті ТСН.

Фото: колаж.

06/24/2022

You cannot copy content of this page