fbpx

Бабусі з Новоселівки, яка втратила житло, волонтери встановили модульний будинок

Наталія Навозенко ховалася у погребі, коли прилетіли російські снаряди і зруйнувала все – будинок, сарай, техніку. Жінка з палицею побігла рятувати корову і так поневірялася до 16 березня, поки її не евакуювали до міста.

Згодом повернулася в село і жила у халабуді, доки київські волонтери не встановили жінці модульний будиночок. Це було сюрпризом.

“Вчора плакала, сьогодні – ні. Сьогодні не буду плакати, сьогодні радісно, ооой”, – каже Наталія Навозенко.

На подвір’ї жінки київські та чернігівські волонтери встановлюють модульний будиночок, а вона спостерігає за робочим процесом.

“Я сиділа в погребі. Я не знаю, як вціліла. Кругом обстрілювали, п’ять хат одразу горіло. У мене нема нічого, все. Я подоїла корову, а в мене ні баночки, ні цідилочки, ні їсти нема нічого, ні вдягнутись нема нічого”, – розповідає жінка.

“Пішов на пенсію, було все. А залишився без нічого абсолютно, залишились бомжами. Тепер будемо у своєму будиночку. Поки відновлять, якщо відновлять старий. Але вже ж нічого відновленню не підлягає – ні залізо, нічого, воно все згоріло”, – говорить син Наталії Анатолій Навозенко.

Встановлення будиночка стало для родини сюрпризом. Наталія каже, і не сподівалася на таку допомогу.

“М-м-м, яка краса! Це наче на світ другий раз народився. Щоб оце у такому пожити після куреня. Ох! Іще б Бог дав водичку! Водичку б! Бо вчора пішла по воду до одного сусіда – замкнуто, до другого – замкнуто. Ну що, прийшла з порожнім відром”, – сказала Наталія Навозенко.

“Будуть гроші – будемо робити все. Зараз ми робимо краудфандинг – я показую проблему у своєму Фейсбуці і збираю гроші. Коли у мене є потрібна сума, щоб я закрив всі питання, я вже можу це придбати”, – розповідає засновник благодійного фонду “Есперанса” Альберто Кортес Суспільному.

Фото: суспільне.

07/03/2022

You cannot copy content of this page