fbpx

“Батальйон Монако”- Українська правда розповідає про українських депутатів, суддів та бізнесменів, які розважаються в Європі

Журналісти «Української правди» знайшли елітних біженців зі складу українських олігархів, бізнесменів, депутатів та суддів, які від початку повномасштабного вторгнення втекли за кордон. Поки українці захищають свою землю та потребують допомоги, ці люди витрачають шалені кошти на свій комфорт.

Серед цих «достойників» Костянтин Жеваго, брати Ігор та Григорій Суркіси, забудовник із Дніпра Вадим Єрмолаєв, його колеги та депутат Київради Вадим Столар та інші.

Автори розслідування відмічають, що у Монако автомобілі з українськими номерами можна побачити ледь не кожні 5 хвилин.

Олігарх Костянтин Жеваго, який з 2019 року перебуває у розшуку, зараз в Монако зі своєю 65-метровою яхтою, вартістю 70 млн доларів. Її назва “Z”. Проте, чоловік запевняє, що назва не має стосунку до російських символів вторгнення, а означає першу букву прізвища Жеваго в англійській транслітерації. Родина нардепа від партії ОПЗЖ Григорія Суркіса теж перебуває у Монако. Вони покинули Україну на початку російського вторгнення двома машинами. Суркіси орендують апартаменти у 5-ти зірковому готелі і подейкують, що це вартує до 2 млн. євро.

Журналісти зафіксували біля казино “Монте-Карло” не лише братів Суркісів, а й автомобіль Bentley з дніпровською реєстрацією. Це авто бізнесмена Вадима Єрмолаєва, що є 45 багатієм в рейтингу України.

Помітили також авто біженців з Харкова, які його придбали у червні 2022 за суму від 300 тис. доларів.

Помітили й авто народного депутата України Столара, який від початку повномасштабного вторгнення не відвідував жодного засідання в ВР. Мешкає депутат в елітному районі на Лазурному узбережжі, де найдорожча нерухомість і сусідить з ще одним олігархом – Ахметовим.

У елітному Сен-Жан-Кап-Ферра, що на Лазуровому узбережжі, журналісти тільки за одне розслідування зафіксували близько 10 маєтків, до яких приїжджали авто з українськими номерними знаками. Там вони й зустріли ще одного народного депутата, який втік за кілька днів до повномасштабного вторгнення, – Ігоря Абрамовича. В Україні цей депутат гуляв з ватагою охоронців, а в Європі гуляє з колишнім в.о начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Сергієм Вязмікіним.

За даними видання, депутат Абрамович «знімає» елітну віллу у російського банкіра. Експоліцейський Вязмікін також живе у Сен-Жан-Кап-Ферра та має автомобіль із особистим водієм.

За даними джерел видання, на Лазурному узбережжі може бути і офіс компанії “Євроенерготрейд”.

У Сен-Жан-Кап-Ферра є також маєток одного з найбагатших українців Віктора Пінчука та олігарха Дмитра Фірташа.

В тому ж районі помітили автомобіль із полтавською реєстрацією, яке має стосунок до депутата Харківської облради Володимира Скоробагача.

Також у Франції помітили брата Віталія Хомутинніка, Юрія.

У Сен-Жан-Кап-Ферра є також вілла Льовочкіна, де він мешкає і забезпечує собі добру охорону.

60-метрову яхту Kaiser харківського олігарха Олександра Ярославського вартістю 50 мільйонів доларів журналісти помітили неподалік від Ніцци. Його дружина не соромиться виставляти світлини з неї в Інстаграм.

Також в аеропорту Ніцци журналісти побачили суддю-втікача, колишнього голову Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Журналісти впевнені, що зафіксували не всю “українську діаспору” мільярдерів та мільйонерів, бо перебували у цих курортних місцях лише кілька днів.

Фото: suspilne.

08/18/2022

You cannot copy content of this page