fbpx

Батько всього однією фразою поставив на місце групу вередливих матусь

Ця історія сталася в звичайній школі, в класі, де зібралися учні з багатих і не дуже забезпечених сімей. Конфлікт через шкільні парти став уроком для людей, які вважають себе кращими за інших.

На батьківських зборах група ініціативних матусь запропонувала скластися і купити в клас нові парти. Кілька сімей відразу ж відмовилися, адже старі парти були цілком придатними і до того ж зайвих грошей на це ні у кого немає. У підсумку в меншості виявилися сім сімей, у яких просто не було грошей на нові меблі.

Але група багатих батьків стояла на своєму. Тоді один з батьків запропонував, здати трохи більше грошей, щоб всі діти сиділи за однаковими партами, тим більше, що для багатьох батьків це було цілком під силу.

Але ті самі матусі, які і заварили цю кашу, відмовилися і заявили, що якщо у когось немає грошей, значить їх діти будуть сидіти за старими партами. Чоловік, який запропонував не ділити клас на багатих і бідних, лише знизав плечима і сперечатися не став. Але гроші він так і не здав.

Уже через кілька днів в клас завезли новенькі, гарні парти і тільки для тих дітей, чиї батьки здали гроші. А вісьмом діткам з менш забезпечених сімей довелося сидіти за старими партами. Більш того, старі меблі поставили в один в кут і вийшло ніби гeттo з “бідних” учнів.

Ех, як пишалися матусі тим, що їхні нащадки сидять на кращих партах і їм було глибоко наплювати на почуття дітей, які з їхньої вини потрапили “на відшиб” класу. Все це нагадувало сюжет з шоу “Наша Раша”, де показували платну і безкоштовну мeдицину. Але хто ж знав, що такий абсурд може повторитися і в житті. Однак радість багатіїв тривала недовго.

Вже на наступний день в клас привезли всього вісім нових парт, набагато кращих за ті які купили на зібрані батьківські гроші.

Плюс дитячі стільці. Приблизно такі:

Виявляється, чоловік, який заступився за дітей з “бідних” сімей був успішним бізнесменом. Просто він не показував своє багатство оточуючим, тому ніхто і не підозрював про його можливості. Адекватний батько вирішив провчити тих, хто вважає себе кращими, тільки через те, що їхній дохід більший ніж в інших.

Як же скaжeніли ті самі матусі, які ще кілька днів тому і чути не хотіли про рівноправність в класі. Зате зараз вони заявляли, що це образа їх дорогих дітей і чистої води дискримінація. А батько, який влаштував все це, називав свій вчинок соціальним експериментом.

“І взагалі, ви ж самі хотіли, щоб у однієї частини дітей парти були кращі, ніж у інших, ось і вийшло по-вашому!”.

А ви згодні з тим, що дітей не можна розділяти на “багатих” і “бідних”?

You cannot copy content of this page