fbpx

Батьки майбутніх школярів придумали, як обійти нові правила прийому до школи

Батьки майбутніх школярів готові оплачувати неправдиву прописку дітей, щоб вибрати бажаний навчальний заклад.

Оголошення про це з’явилися в деяких групах оренди та продажу житла в соцмережах. У них батьки пропонують плату за неправдиву прописку своєї сім’ї та дитини, повідомляє “Страна.ua”, передає Gazeta.ua

Зокрема, деякі кияни пропонують платити орендодавцям по 1 тисячі гривень за кожен місяць такої прописки.

“Потрібна реєстрація для моєї дружини і 6-річного сина для зарахування в школу. Термін: з початку травня до початку вересня. Оплата по 1 тис. на місяць”, – пише в соцмережі Facebook один із батьків, перераховуючи можливі адреси реєстрації.

Читайте також: Йшла за дитиною до школи: в Києві на вулиці раптово помepла жінка

З 2018 року в Україні кардинально змінили правила прийому дітей до першого класу. Якщо раніше головними критеріями для спеціалізованих загальноосвітніх установ були результати конкурсу, то тепер пріоритет буде мати адреса прописки майбутнього школяра.

Відповідні зміни вступили в силу після прийняття нового закону “Про освіту”.

Згідно з документом, за кожною школою буде закріплена певна територія. Діти, які проживають у її межах, досягнувши 6-річного віку гарантовано отримують місце в цьому навчальному закладі, незалежно від того, чи є він спеціалізованим чи звичайним.

Якщо в будь-якій іншій школі після прийому закріплених за нею дітей залишаться місця, то можна відправляти дитину туди. Однак інша школа може влаштовувати конкурсний відбір або ставити інші вимоги до дітей.

You cannot copy content of this page