fbpx

Без холодильника не псуються. Продукти з великим терміном придатності, які можна узяти в укриття

1. Енергетичні батончики

Енергетичні батончики добре втамовують голод адже у їх складі: горіхи, насіння, фруктозний сироп, какао або шоколад, соя, сухофрукти, фруктове пюре, мед. Вони не займуть багато місця у кишені, або тривoжній валізі, вони довго не псуються, досить поживні та швидко втамовують відчуття голоду.

2. Солодощі

Також великий термін придатності мають різні запаковані солодощі. Це можуть бути, наприклад, вафлі, печиво, пряники тощо, термін придатності яких, як правило, півроку або навіть більше. Головні компоненти солодощів – глюкоза та вуглеводи, тому вони дають організму запас енергії, легко засвоюються та швидко втамовують голод. Більше того, солодке піднімає настрій, що також необхідно у стресoвих ситуаціях.

3. Хлібці, сухарі, снеки

Не потребують особливих умов зберігання також хлібці, галети, сухарі, чіпси та інші снеки. Звичайно, не всі вище перераховані позиції корисні, але за відсутністю іншого їх можна взяти в укриття і не перейматись, що зіпсуються.

4. Супи, вермішель, пюре швидкого приготування

Якщо зможете закип’ятити воду беріть з собою для перекусу супи, пюре або вермішель швидкого приготування. Ці продукти не псуються швидко і як правило, мають термін придатності до кількох років.

5. Консервовані овочі, бобові

Якщо маєте кілька баночок кукурудзи, горошку, квасолі, нуту – також можете взяти в укриття. Термін придатності у них пристойний і особливих умов зберігання не потребують.

6. Консервована риба, м’ясо

Такі продукти харчування мають термін зберігання до трьох років. Маєте змогу – сміливо запасайтесь.

7. Джем, варення, згущене молоко, мед

За твердженням деяких фахівців, мед – це продукт взагалі без терміну придатності.

8. Горіхи

Горіхи, не лише прекрасно втамовують голод, а й не вимагають особливих умов зберігання. Можна купити також суміш із горіхів та сухофруктів, яка буде корисним та смачним перекусом.

9. В’яле м’ясо

Якщо цей продукт висушено правильно і ви маєте його в своїх запасах – сміливо беріть з собою, адже термін його зберігання аж до двох місяців.

Миру нам усім!

You cannot copy content of this page