fbpx

«Безпека у Європі може існувати лише проти Росії, а не разом з нею” – Голова комітету Бундестагу Міхаель Рот

Депутат Бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини, що входить до правлячої коаліції, та голова парламентського комітету з міжнародних справ Міхаель Рот (Michael Roth) закликав створювати нову архітектуру європейської безпеки, спираючись на військове стримування, політичну та економічну ізоляції Росії. Про це Рот написав у колонці для видання Welt am Sonntag у суботу, 9 липня.

“Стосовно Росії нам потрібно більше реалізму, а не наївних спроб видавати бажане за дійсне”, – пише Рот. На його думку, безпека у Європі може існувати “лише проти Росії, а не разом з нею”. “В майбутньому не може бути особливого шляху Німеччини з Росією за рахунок наших партнерів з Центральної та Східної Європи”, – написав Рот та закликав переглянути німецьку політику стосовно Росії.

Політик також підкреслив “грубі помилки”, яких його партія припустилася в минулому. За його словами, СДПН “по праву пишається політикою 1970-х років Віллі Брандта. Мова про принцип “зміни через зближення”, який був лейтмотивом політики СДПН та який спрямовувався на розрядку напруги у відносинах з СРСР.

“Попри усі його історичні здобутки, ми не маємо прикриватися Віллі Брандтом у світлі корінних змін у світі”, – пише Рот. Водночас за його словами, для переосмислення цієї політики “у жодному разі не можна відмовлятися від традиційних соціал-демократичних ліній”. “Прихильність Брандта миру та розрядці була такою успішною ще й тому, бо її підтримала військова міць під знаком ядерного стримування”, – нагадує він.

Фото: dw.com.

07/10/2022

You cannot copy content of this page