fbpx

Безплатне розмитнення авто скасовано, але є виключення. Які авто можна буде ввезти безкоштовно, а за розмитнення яких заплатити лишень 100 євро. Пояснив Денис Шмигаль

Нагадаємо, що безплатне розмитнення автомобілів в Україні скасували з 1 липня, але як завжди є виключення.

Про те, яке авто і досі можна ввести безкоштовно, а вартість розмитнення якого буде дорівнювати усього сто євро, розповів Денис Шмигаль.

Голова українського уряду Денис Шмигаль розповів, що для деяких транспортних засобів пільги й надалі діятимуть.

Мова йде про електрокари – мито та ПДВ для них і надалі буде нульовим, а акциз – мінімальним (не більше 100-120 євро). При реєстрації цього транспорту скасували збір до пенсійного фонду.

За словами Прем’єра, уряд стимулює покупку електрокарів в умовах війни та дефіциту палива.

Цитуємо:

“Ми стикалися вже з паливною кризою після того, як росіяни розбивали наші сховища, наші нафтопереробні підприємства, навіть автозаправні станції.

Тому електромобілі – це пріоритет, і ми політично даємо такий сигнал і формуємо можливість”.

Також прем’єр нагадав, що безплатним буде розмитнення авто для Збройних сил України, які оформлені як гуманітарна допомога.

“Адже ми не забороняємо ввозити гуманітарну допомогу для фронту у вигляді пікапів або джипів, вони й далі не оподатковуються. Тобто, якщо для фронту ми веземо дизельний або бензиновий автомобіль, він також не підлягає оподаткуванню ні ПДВ, ні митом. Він заїжджає як гуманітарка. Тому всі можливості для фронту у нас відкриті, як і раніше”.

10,07,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page