fbpx

Біометричний паспорт онлайн: для українців запустили нову зручну послугу

В Україні в пілотну експлуатацію запустили нову електронну послугу, за допомогою якої можна внести онлайн свої персональні дані для оформлення біометричного документа.

Про це 7 листопада заявив голова Державної міграційної служби України (ДМСУ) Максим Соколюк під час брифінгу з приводу введення нового онлайн-сервісу щодо заповнення заяви на оформлення біометричних паспортів, пише “Обозреватель

Він нагадав, що до недавнього часу громадяни для оформлення біометричних документів могли дистанційно записатися в електронну чергу і оплатити відповідні адміністративні збори. Відтепер разом із записом в електронну чергу і попередньої онлайн-оплатою заявники можуть замовити інтерактивну форму, вказавши свої персональні дані.

За його словами, після обробки цієї інформації онлайн-сервіс згенерує форму з QR-кодом, він буде містити персональні дані заявника, а сама форма – ще й вичерпаний перелік документів, які необхідно мати з собою під час особистого візиту до підрозділу ДМСУ.

Він додав, що заповнені дані не будуть залишатися на серверах ДМС – вони залишаться у вигляді QR-коду у самого заявника.

“На місці співробітник вважає QR-код сканером – інформація миттєво потрапить в бази даних, працівникам міграційної служби залишиться тільки звірити її з оригіналом документів”, – пояснив Соколюк.

Читайте також: ”ВАШОГО СИНА НYДИТЬ”: У ЛЬВОВІ КЛАСНИЙ КЕРІВНИК ПІВРОКУ ПУБЛІЧНО ПРИНИЖУЄ УЧНЯ, БАТЬКИ ШOКOВАНІ ТА ВИМАГАЮТЬ ПОКAРАННЯ

Він запевнив, що створення державних електронних сервісів суттєво зменшить кількість помилок, які могли б допустити при оформленні.

За його словами, цей сервіс в режимі тестування буде запущений в Києві, а через кілька тижнів буде поширюватися по всій країні. Також сервіс буде доступний в центрах надання адміністративних послуг.

Електронна послуга доступна на сайті міграційної служби і на Урядовому порталі.

You cannot copy content of this page