fbpx

Бoмбезний домашній торт, не потребує просочення!! З кожним разом я закoхуюся в нього все більше

Домашній торт, який не потребує просочення і готується швидко і завжди виходить зі 100% результатом. Крем можна брати будь-який на Ваш смак, я сьогодні пропоную смачний масляний крем зі згущеним молоком.

Складові:

– Борошно -350 гр.

– Цукор 200 гр.

– Какао порошок -5 ст.л. (60гр)

– Розпушувач -10 гр.

– Сода -1/2 ч.л.

– Оцет яблучний -1 ч.л.

– Ванілін – за смаком

– Яйце-2 шт.

– Молоко -200 мл.

– Рослинна олія -100 мл.

– Окріп -200 мл.

Для масляного крему зі згущеним молоком:

– вершкове масло -150 гр.

– згущене молоко -230 мл.

Для глазурі:

– Шоколад -100 гр.

– Молоко або вершки -30-50 мл.

Приготування:

Для початку змішаємо всі сухі інгредієнти. У миску відмірюємо 350 грам борошна, додаємо какао порошок 5 ст.л. або 60 грам. Просіюємо в миску, додаємо 1 упаковку розпушувача, кладемо 200 грам цукру, ванілін і трохи солі. Відставляємо на бік.

У миску розбиваємо 2 яйця, вливаємо 100 мл рослинної олії, вливаємо 200 мл. молока, все перемішуємо вінчиком або міксером. Вливаємо 200 мл окропу і перемішуємо.

Додаємо борошно з какао і цукром і перемішуємо. Тепер додаємо половину ч.л. соди і 1 ч.л. яблучного оцту, можна соку лимона і перемішуємо. Деко стандартний застеляємо папером для випічки і переливаємо тісто, розрівнюємо.

Якщо будете пекти в круглій формі, тоді потрібно брати форму діаметром 28 см, Тісто розділити на 2 частини і випікати, 2 коржа. Ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусах 15-20 хвилин, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Дамо Коржу охолонути і розрізати на 2 частини, обрізаємо краї.

Приготуємо крем. Нам буде потрібно тільки 2 інгредієнта, щоб все вийшло вершкове масло і згущене молоко повинно бути однієї температури, тобто кімнатної. У миску кладемо 150 грам м’якого вершкового масла і збиваємо міксером до пишноти хвилини 2. Тепер поступово додаємо згущене молоко 220 грам кімнатної температури тонкою цівкою і продовжуємо збивати. За часом займає ще 2-3 хвилини.

Крем готовий добре тримає форму і смачний. Збираємо торт, корж Промазуємо кремом, кладемо другий корж, змащуємо боки кремом і посипаємо крихтою, яку готуємо з обрізків.

Приготуємо глазур. Розтоплюємо на водяній бані 100 грам шоколаду з 30 мл. молока. Глазур’ю що вийшла поливаємо верх тортика. Торт вже готовий, і можна відразу подавати до чаю, а можна поставити в холодильник і дати крему зміцніти.

Розрізаємо на порційні шматочки і можна пити чай.

Докладний відео – рецепт:

You cannot copy content of this page