fbpx

Британська розвідка оцінила наступ ЗСУ під Херсоном

Українські далекобійні високоточні удари продовжують бути вагомою перепоною поповненню запасів РФ. Хоча, поки неможливо підтвердити масштаби удару.

РФ посилила своє угруповання на західному березі Дніпра у районі Херсона. Успіх наступу ЗСУ багато в чому залежить від згуртованості об’єднаних сил Південного військового округу та Східного військового округу РФ. Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Наголошується, що вранці 29 серпня кілька бригад ЗСУ посилили артобстріли на передових дільницях на півдні України. Українські далекобійні високоточні удари продовжують перешкоджати поповненню запасів РФ. Водночас поки що неможливо підтвердити масштаби українського удару.

У розвідці повідомляють, що з початку серпня Росія доклала значних зусиль для посилення своїх сил на західному березі Дніпра в районі Херсона. 49-а загальновійськова армія Південного військового округу (ПВО) була посилена компонентами 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу (СВО). Більшість підрозділів навколо Херсона, ймовірно, не укомплектовані особовим складом та залежать від крихких ліній постачання поромними та понтонними мостами через Дніпро.

Ця інтеграція підрозділів ПВО та СВО передбачає значну реорганізацію російських сил в Україні. Росія зробила кроки щодо об’єднання кількох напівнезалежних оперативних командувань після їх невдач на початку вторгнення.

Як зазначили у Міноборони Британії, якщо Україні вдасться провести тривалі наступальні операції, згуртованість цієї неперевіреної структури, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості російської оборони на півдні.

Фото: УП.

08/30/2022

You cannot copy content of this page