fbpx

“Буде в засіках щось – будь-яку війну витримаємо.”: Лукашенко каратиме недбалих чиновників, які допустять втрату зерна за “законом воєнного часу”

Президент Білорусі Олександр Лукашенко завив своїм чиновникам про те, що на них чекає у разі недбалого ставлення до збору врожаю, та втрати зерна.

За словами Лукашенка на них очікує жoрстке покaрання “за законом воєнного часу”.

Цитуємо:

“Багаторазово наголошував: ситуація на продовольчому ринку – це шанс добре заробити. Тому нинішня збиральна кампанія має пройти на найвищому рівні організації та дисципліни.

Втрата зерна на полях розцінюватиметься щонайменше як економічна диверсія, більшою мірою – як злочин. Досить жартувати. Кадри на місцях повинні бути мобілізованими на 100%. Жодної розхлябаності та окозамилювання. Повна злагодженість і порядок. Наголошую, за законами воєнного часу.

Іде гібридна війна. ЗМІ, дипломатія, фінанси, економіка – все задіяно. І провокації почалися. Мобілізуйтеся. Буде в засіках щось – будь-яку війну витримаємо, не дай боже, звичайно. Тому переконливо вас прошу, щоб не мати неприємних розмов надалі. З наступного тижня всі повинні приступити до збирання врожаю.”

Також Лукашенко переконаний, що загроза гoлоду – реальна. Також він додав, що санкції щодо експорту мінеральних добрив і порушення логістики вплине й на майбутні  агросезони.

Олександр Лукашенко додав, що Білорусь у цьому році не вивозитиме на експорт зернові культури.

“Сьогодні ще якийсь хліб отримати можна. І рік непоганий, і у росії є урожай, і Україна ще щось збере, і у нас – якщо ми не будемо поводитися розхлябано, ми отримаємо стільки хліба, скільки потрібно для людей і тварин. Ми, звісно, вивозити пшеницю та інші зернові культури не будемо, хоча можемо”.

06,07,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page