fbpx

Чехи дуже оригінально нагадали про радянську окупацію їхньої країни – Україна отримала 24,2 млн. крон

Чехія не забула радянську окупацію 1968 року і, висловлюючи солідарність Україні, громадяни Чехії переказали 24,2 мільйона крон: вони надсилали або 1968 крон або 68 крон. Про це повідомляє Aktualne.

Таку ідею минулого тижня подала ініціатива Zbraneproukrajinu, яка закликала чехів переказати символічні суми, пов’язані з річницею радянської окупації 1968 року, на рахунок українського посольства в Празі, під гаслом— «Повернемо їм…». благодійники мали можливість додавати коментарі до внеску. Ось так виглядало одне з них: «Путін, ось що ти маєш від мене і моїх батьків. Вони тоді були молоді і хотіли жити повним життям…»

В ініціативі кажуть, що в благодійній акції взяли участь 14 тисяч людей. Більшість з них надіслала 1 968 крон, але були пожертви на суму 68, 196,8 і навіть 19 680 крон. Після консультацій із міністерствами оборони України та Чехії на ці гроші придбають військову техніку для ЗСУ.

«Чехи та словаки, які самі пережили окупацію 1968 року, добре розуміють тpагедію українського народу, який зіткнувся з російською агресією. За підтримки наших найближчих партнерів, до яких, безсумнівно, належить Чеська Республіка, Україна може відбити напади росії та відстоювати своє право жити у свободі та демократії», — зазначив радник-посланник посольства України в Чехії Віталій Усатий.

Фото: ілюстративне.

08/24/2022

You cannot copy content of this page