fbpx

Через санкції Білорусь не має в чому випускати хвалену гостівську продукцію. Лукашекно розбушувався -“Вони ж не їдять тетрапак»

Білоруське видання Белта висвітило засідання Ради Міністрів, де Лукашенко з подивом дізнався, що на внутрішньому ринку країни продукти харчування нема в чому випускати через відсутність тетрапаку.

Голова Мінсільгосппроду Ігор Брило доповів, що на складах практично немає жодних запасів і поки що не вдається замістити цей сегмент у повному обсязі.

“Це єдина проблема”, – сказав він.

Тоді Лукашенко й зірвався, мовляв, війна (так він сказав це заборонене слово), а ви не можете за одну ніч перебудувати виробництво?

“Вони ж не їдять тетрапак. Люди ж їдять те, що в тетрапаку”. Так ви вийдіть і скажіть: “Люди добрі, так, поки у нас є проблема з цим тетрапаком, купуйте, будь ласка, той же продукт, тільки в пакетах він буде”. Ігор Брило у відповідь пояснив, що виробничі лінії необхідно перебудувати. Війна йде. Перебудуйте за добу, за ніч!” – сказав Лукашенко.

Прем’єр-міністр Роман Головченко спробував пояснити Лукашенкові, що не все так просто, адже технологію виготовлення тетрапаку Білорусь не змогла повторити і її підприємство «Берьозатара» в 2019 закрилося. Та й вигідніше підприємствам продавати продукцію на експорт, ніж за фіксованими цінами у власній країні.

Далі Лукашенко нагадав, що в агропромисловий комплекс Білорусь вклала багато коштів і надала купу переваг, тому забезпечення внутрішнього ринку мають бути серед пріоритетів.

Отак потрохи, але впевнено діють санкції.

Фото: Бєлта.

08/10/2022

You cannot copy content of this page