fbpx

Лукашенко не готовий відмовитися від ринку Європи

Александр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусі, заявив, що Білорусі, в умовах санкцій, не варто відмовлятися від ринку Європейського Союзу.

Таку заяву Лукашенко зробив у вівторок на зустрічі з урядом, чиновниками та керівниками найбільших білоруських підприємств, пише «Зеркало»

“Нам у жодному разі не можна йти з Євросоюзу. Це наш найближчий сусід. Ми половину там, на мою думку, працювали з експорту. З ними треба працювати. Cказ політиків уже йде на задній план. Бізнес є бізнес”, – зазначив він.

Бацька впевнений, що всім хочеться білоруського добрива та нафтопродуктів, та іншої продукції країни.

“Можливо, ми недостатньо активні у просуванні своєї продукції за цих умов на ті ринки. Якщо вони потребують наших товарів, вони також шукають шляхів придбати. Тому в жодному разі не можна відкидати їх і навіть у певній риториці, термінології, не можна це виключати. Навпаки, туди треба йти, створюючи нові ланцюжки для того, щоби торгувати”, – вважає він.

Тому Лукашенко дав завдання білоруським дипломатам насамперед займатися питаннями торгівлі, а не розповідати про несправедливі санкції.

Нагадаємо, що Білорусь під санкціями з 2020 року через фальсифікації на президентських виборах. А після 2022 року, коли Білорусь стала майданчиком для нападу на Україну і співучасником російської агресії – санкційний тиск тільки зріс.

Фото: Кореспондент.

08/10/2022

You cannot copy content of this page