fbpx

Чергове отруєння школярів у Дніпрі чи ротавірусна інфекція?

16 учнів різних класів зі школи № 62 у стані середньої важкості доставили в різні лікарні міста в стаціонар інфекційних відділень.

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

Ситуацію, яка виникла в дніпровській школі прокоментував журналістам міський голова Борис Філатов. За словами чиновника причини інциденту поки не встановлені, але мер пообіцяв розібратися в події і взяв ситуацію під особистий контроль

“Якщо у виникненні інфекції будуть винні, якщо це – отруєння, а не ротавірусна інфекція, повинні відповідати у повній мірі”, – заявив він.

Читайте також: Восьмикласник, який пpoлoмив учительці гoлову стiльцем народився в США: стали відомі деталі інциденту в київській школі

Міський голова також повідомив, що має намір звернутися в правоохоронні органи і Держпродпотребслужбу, щоб цю ситуацію не намагалися вирішити всередині гуманітарного департаменту або в колі відповідальних осіб.

Філатов також додав, що якщо з’ясується, що винні постачальники продуктів, керівництво школи чи персонал – вони понесуть відповідальність. Крім того, мер пообіцяв виділити кошти на реабілітацію дітей і попросив не поширювати “панічні чутки”. Повідомляється, що причини виникнення інфекції в даний час встановлюється.

За даними міської ради, вже створена спеціальна комісія, яка перевіряє стан здоров’я учнів школи № 62 і їх найближчого оточення. Також наголошується, що обстежують і персонал шкільного харчоблоку, інвентар кухні і безпосередньо продукти.

Джерело.

You cannot copy content of this page