fbpx

Червоний Хрест Україна передав Укрзалізниці 34 генераторів

Червоний Хрест Україна, (не плутити з Міжнародний комітет Червоного Хреста чи Міжнародна федерація Червоного Хреста та Червоного Півмісяця) закупив для української залізниці 35 генераторів для безперебійної роботи залізничних вокзалів.

Член правління УЗ Олександр Перцовський каже, що цей крок – це частина програми з енергонезалежності вокзалів Укрзалізниці.

«На вокзалах розгоратимуться точки, де можна буде отримати чай, каву, погрітися, і ці генератори дозволять зробити вокзали незалежними від можливих атак ворога на енергетичну інфраструктуру України. Дякую Червоному Хресту України за співробітництво», – зазначив Перцовський.

Генератори працюватимуть на вокзалах Укрзалізниці у Запоріжжі, Вінниці, Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Бердичеві, Рівному, Кривому Розі, Ковелі, Коломиї, Мукачево, Трускавці, Моршині, Жмеринці, Івано-Франківську, Чернівцях, Чопі, Ужгороді, Житомирі, Миронівці, Чернігові, Тростянці, Сумах, Харкові, Одесі, Черкасах, Кропивницькому, Бердичеві, Тернополі, Львові та на станціях Тараса Шевченка і Дарниці.

В відомстві зазначають, що вартість такої допомоги майже 12 млн гривень. І ці кошти згенеровано українським Червони Хрестом. Там кажуть, що з початку повномасштабного вторгнення зібрали понад мільярд гривень та привезли понад 5400 тонн гуманітарної допомоги.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page