fbpx

Чоловік всі ці 6 місяців допомагав коригувати вогонь і через сина передавав дані ЗСУ

Проєкт Ukraїner до повномасштабного вторгнення розповідав про цікаві міста та місця України. Зараз проект розповідає про звільнені міста України та людей, які пережили окупацію та робили все можливе аби деокупація відбулася.

Одним з таких людей є Ігор, чоловік скромно каже, що не вважає свій вчинок героїчним, просто так за ці місяці російські окупанти дістали, що робив те, що міг. І не тільки він один.

В Балаклії Ігор опинився випадково – потрапив на лікування з переломом і тут вони – окупанти. Чоловік розповідає, що ще з сином обговорював, що він з Харкова має приїхати в Балаклію перебути війну, аж зирк – російська техніка вже їде вулицею.

Проте, чоловік вже сам виїхати не міг – на блокпостах перевіряли татуювання, а у нього Герб на грудях. Російські військові ретельно перевіряли чоловіків, бо десь чули, ніби ті роблять націоналістичні татуювання на п’ятах.

З того часу чоловік мусив виживати в місті, бо пересуватися він міг, проте його храмоту могли б помітити окупанти і «запросити на бесіду», а там все.

Чоловік всі ці 6 місяців допомагав коригувати вогонь і через сина передавав дані ЗСУ. Каже, що окупанти шукали його та інших, бо пеленгували розмови. Але точне місце визначити не могли…

Чоловік каже, що плакав, коли зустрів наших військових – не міг нічого путнього сказати, просто стояв з прапором та футболкою з тризубом і кричав нашим «Слава Україні!».

Фото: колаж. 10/28/2022

You cannot copy content of this page