fbpx

“Чоловік, за якого не слід виходити заміж”: безцінні поради 1930 року!

У цій емігрантській книжці, написаній професором Герлинген і виданої в Женеві аж в 1930 році, зібрані безцінні рекомендації для жінок про те, як вибирати чоловіка.

Здавалося б, що цікавого про чоловіків може розповісти книга, написана майже сто років тому? Вони пили, гуляли, байдикували і показували свій невгамовний характер, прямо як зараз) Так що поради з цієї безцінної книги актуальні донині!

Отже, не слід вступати в шлюб з чоловіком …

1. Який впевнений в тому, що все, що він робить, чудово.

2. Який не може пройти повз дзеркало, не помилувавшись в ньому на себе.

3. Який щотижня або частіше змінює кохану.

4. Який має пристрасть до карт і до спиртного.

5. Який має звичку обгризати собі нігті або ходити постійно з брудними нігтями. Також не слід виходити заміж за чоловіка неохайного.

6. Не треба виходити заміж за тяжко хворого чоловіка, так як сімейне вогнище, який повинні заснувати молоде подружжя, не є санаторієм, а є гніздечком, в якому повинно народитися нове, здорове покоління.

7. Не можна вступати в шлюб з чоловіком, який відомий, як людина вельми нерозумна.

8. Який морально малоцінний, наприклад, за брехуна.

9. Який не має мети заробити на пристойне життя для дружини, а потім для їх потомства.

10. Який жадібний і не має мети обдаровувати свою дружину подарунками, возити її в театр і на відпочинок, куди вона побажає.

11. Який не хоче знати, що дружина повинна бути радісна і щаслива, адже її настрій і здоров’я є основа благополуччя в сімейному житті.

12. Не можна вступати в шлюб з чоловіком, який має неврівноважену натуру.

13. Який не може і 5 хвилин всидіти спокійно на місці.

14. Який має голос, що нагадує собачий гавкіт або звук розбитого скла, бо такий голос свідчить про сварливість і нетерпимість. Цей чоловік ні в якому разі не є добрим.

15. Будьте дуже обачною з чоловіком, який є єдиним сином у родині. Такі чоловіки походять від матері, яка страждає інфантилізмом, коли жінка не має змоги народити ще дітей.

16. Який старше вас більш, ніж на 12 років, або ви старше чоловіка більш, ніж на 12 років.

17. Не слід вступати в шлюб з відомими, великими чоловіками – великими художниками, артистами, вченими, музикантами, лікарями. Адже в своїй більшості, це люди нервові, занурені цілком в свою справу.

18. Не слід розглядати для шлюбу і Дон – Жуанів. «Вовк линяє, але не втрачає своїх примх і звичок». Такий чоловік не може створити здорову сім’ю.

19. Небезпечні для шлюбу чоловіки – відвідувачі будинків розпусти, адже вони придбали хвору душу і тіло. Вступаючи в шлюб, він упевнений, що здоровий, але в ньому криються стрaшні хвoрoби, які потім гублять його і вас і вашу родину.

You cannot copy content of this page