fbpx

Чому для окупантів Слов’янськ дорівнює вода в Донецьку та Маріуполі

Води в Донецьку практично немає з початку повномасштабного вторгнення. Окупаційна адміністрація заявляє, що в результаті боїв знищені насоси в районі Горлівки та Ясинуватої. Через це вода з каналу Сіверський Донець – Донбас перестала заходити в ОРДЛО взагалі.

Воду в місто качають з декількох резервуарних водосховищ, а в будинки подають по 2 години раз в декілька днів, але до деяких донеччан вона не доходить зовсім, наприклад, на верхні поверхи чи на околицях.

«Стабільно вода йде тільки в центральному Ворошилівському районі, а найпроблемнішими районами залишаються Будьоновський і Пролетарський. Там воду дають раз в 3 дні, але вона не доходить навіть до двоповерхових багатоквартирних будинків. Для порівняння в Київському районі вода по графіку і доходить до всіх поверхів. Люди змушені виходити з цієї ситуації підручними засобами. Жильці багатоповерхівок спускаються на нижні поверхи і по черзі набирають воду або проводять шланг з підвалу. Особисто у мене в будинку, в Буденовському районі, не завжди є вода і ми змушені брати «кравчучку», ставити відра і ходити по хатах», – розповідає жителька Донецька.

Перуть речі люди або вручну, або заливають воду в пральні машини з пляшок. По кольору вона інколи нагадує персиковий сік.

Окупаційна адміністрація закликає раціонально використовувати воду: кажуть, в багатоповерхівках її не вистачає, бо в приватному секторі поливають городи. В міському чаті на питання у кого є вода, іронізують, як можуть:

– Що таке вода?

– Харцизьк: вода є, приходіть помитися.

– Гарна спроба, воєнком.

Підконтрольна росії влада обіцяє побудувати водопровід до Вільхівського і Ханженківського водосховища. А гауляйтер Денис Пушилін звернувся до путіна з проханням пришвидшити «спецоперацію», щоб захопити Слов’янськ, де знаходиться початок каналу Сіверський Донець-Донбас, передає Радіо Свобода.

Фото: з відкритих джерел.

07/08/2022

You cannot copy content of this page