fbpx

Чому гуси летять ключем? Відповідь здивувала людство

Якщо ви коли-небудь спостерігали за ключем гусей, що летять на південь на зимівлю, вам можливо, цікаво буде дізнатися, що вчені пояснили, чому зграя летить клином.

В ході дослідження з’ясувалося, що кожен птах, змахуючи крилами, забезпечує підйом для птиці, що знаходиться безпосередньо за нею. Завдяки такій побудові вся зграя збільшує швидкість польоту щонайменше на 71% в порівнянні зі швидкістю, яку може розвинути кожен птах окремо.

Урок: Якщо люди, будуть узгоджено рухатися в одному напрямку з іншими, а також відчуватимуть лікоть людини що йде поруч, можуть потрапити туди, куди їм потрібно швидше і легше, тому що вони можуть покластися один на одного.

Варто одному гусаку випасти із загальної зграї і спробувати летіти поодинці, як він відразу ж відчуває важкість і опір. І він повертається в зграю, щоб скористатися підйомною силою, створеною попереду летучим птахом.

Якби б ми були такими ж розумними як птахи, ми б залишалися в строю з тими, хто веде нас вперед, і ми б хотіли прийняти їх допомогу також, як і поділитися своєю.

Коли ватажок втомлюється, він повертається в кінець косяка, і інший гусак встає на чолі зграї. Виконувати важку роботу по черзі набагато легше. Люди, також як і птиці, взаємно можуть замінювати один одного.

Гуси в кінці зграї кричать, заохочуючи тих, хто попереду не зменшувати швидкість, підштовхуючи перших вперед.

Що кричимо ми, перебуваючи позаду своїх лідерів?

І, нарешті, якщо гусак, захворівши чи отримавши поранення, випадає зі зграї, два інших гусака теж залишають зграю і слідують за ним, щоб надати йому допомогу і підтримку. Вони залишаються з цим гусаком до тих пір, поки він не видужає або не пoмре, а потім відправляються в дорогу самі або з іншою зграєю наздоганяти своїх.

Якби ми були також розумні, як гуси, ми б теж підтримували один одного не тільки в скрутні часи, а й тоді, коли ми сильні …

You cannot copy content of this page