fbpx

Чому не можна дарувати рушники?

Дитячі рушники повинна вибирати тільки мама: в цьому є особливий сенс.

Вибір подарунків — непроста справа, тому багато хто намагається подарувати речі, корисні в побуті. Дізнайтеся, що говорять прикмети про рушники, чи можна їх дарувати і чим може загрожувати така, здавалося б, корисна в господарстві річ.

Рушники у наших предків асоціювалися з ритуалом похoвання. Їх використовували для підтримки, під час якої процесія несла покiйного на цвинтaр. У зв’язку з цим подаровані рушники, приносять хвороби, невдачі і конфлікти.

Ще одна прикмета свідчить, що людина, яка дарує рушник може розлучитися з тим, кому вона піднесе подарунок. У колишні часи дружини збирали своїм чоловікам в дорогу їжу і необхідні речі, загортаючи їх у рушник, тому в свідомості людей закріпилася думка, що ця річ символізує розставання на довгий час.

Читайте також: Коли здається, що шлюб вже не врятувати, задайте чоловікові / дружині всього 1 запитання

Незважаючи на застережливі знаки, раніше наречені часто вишивали рушники на полотні, щоб подарувати майбутньому чоловіку. Такий подарунок вважався оберегом від будь-якого зла, адже в вишивку дівчата вкладали особливий сенс.

Доречним буде подарунок у вигляді рушників на весілля і річницю цієї події. Бажано, щоб на таких рушниках була присутня ручна вишивка від дарувальника, і такий презент буде служити символом непорушного союзу люблячих сердець.

На вишитих рушниках подають хліб і сіль молодим, і цей предмет стає ще одним оберегом для молодої сім’ї. Весільні рушники повинні дарувати тільки близькі люди, які знаходяться в чудових стосунках з молодятами.

Езотерики вважають, що рушники можна дарувати, якщо на них присутні малюнки, що символізують удачу і гроші. Такий подарунок стане хорошим талісманом.

Прикмети свідчать, що подаровані рушники можуть принести невдачі в тому випадку, якщо не припали до душі тому, кому призначалися. В такому випадку небажане кухонне приладдя може стати причиною відтоку фінансів. Також, такі подарунки можуть викликати хвороби, а рушники для обличчя — конфлікти в родині.

Дитячі рушники, за повір’ями, має вибирати мама, щоб інтуїтивно знайти саме ту річ, яка буде радувати малюка. Вважається, що подарований без згоди батьків дитячий рушник може викликати проблеми зі здоров’ям дітей.

За матеріалами.

Опубліковано 19 січня 2019 року

You cannot copy content of this page