fbpx

Чому не можна рахувати неприємності? Вони будуть примножуватися

Якщо трапилася неприємність: машину стукнули, гаманець втратили, посварилися з близькою людиною, – не треба ці неприємності рахувати, загинаючи пальці. Не треба нанизувати їх як намисто на нитку. Тому що ви швидко створите «числовий ряд» зі своїх нещасть. Вони почнуть складатися, множитися, підживлювати один одним, а їх загальна сума буде прагнути до нескінченності. З окремих намистин вийде намисто; довге, важке, можливо, нескінченне … Ось чого можна домогтися, рахуючи неприємності.

Поки неприємність існує сама по собі, вона як намистинка або як окремо взятий тарган. Вона одинична і випадкова. А коли ви всі проблеми і нещастя почнете об’єднувати в одне ціле і скрупульозно підраховувати, у вас вийде зграя тарганів. Які безперервно розмножуються. Їх кількість зростає. І скаржитися так: сьогодні з ранку колготки порвала, потім на мене шеф накричав, а потім я помилку допустила в документі, – не треба. Тому що неодмінно трапиться щось ще. Сильніше і більше. А потім – ще, якщо ви не припините перераховувати..

Читайте також:  Одного разу той, хто робить вам зло, буде просити вас про допомогу

Одна невдача – це просто невдача. А кілька невдач – це вже система, а ви тепер – невдаха. Ви заклали програму в підсвідомість і веліли їй підраховувати невдачі, створювати числовий ряд. Ось вона і намагається, створює. А неприємності підживлюють один одного і розмножуються. Тепер вже самі по собі. Намистини нанизуються на нитку! Нещастя тепер міцно пов’язані одне з одним; і вони не закінчаться, поки ви не перестанете їх підраховувати і примовляти: «Це ж треба, як мені не щастить! Мене переслідують неприємності! Я нещасна людина! Один, два, три, чотири, п’ять! », – неприємності йдуть нас шукати. Збільшуючись, складаючись і підсумовуючись …

Сталося щось – це окремий випадок. Неприємно, звичайно, але треба пережити. Сталося щось ще – це інший окремий випадок. Не пов’язаний з першим зазвичай. Взагалі в іншій області. І на кожен випадок треба зробити окремий аналіз, щоб не говорити потім: «мене всі чоловіки кидають», «я всім жінкам не подобаюся», «мене постійно обкрадають і взагалі я стpаждалець!», – наводячи накопичені і підраховані випадки … Найкраще після неприємного випадку негайно зробити собі приємне. Цукерку з’їсти. Купити приємну дрібницю. Зателефонувати коханій людині. Пісню улюблену включити. «Перебити» враження і порвати нитку. Зачинити таргана. Зруйнувати числовий ряд.

Тоді ви не перетворитеся на «невдаху» і збережете ресурс для вирішення одиничних проблем.

Автор – Анна Кір’янова(психолог)

Опубліковано 23 січня 2019 року

You cannot copy content of this page