fbpx

Чому ні за яких обставин не можна відкривати двері незнайомцям. Реальний випадок з життя

Всім знайома ситуація, коли перебуваючи вдома, нікого не чекаєш. Ось і я здивувався дзвінку в двері, зручно вмостившись на дивані.

У подібних випадках я віддаю перевагу навшпиньки наблизитися до вхідних дверей, і відкривши їх, заглянути у вічко, не виказуючи свою присутність в квартирі.

Світловий день був у розпалі, проте у вічко я побачив непроглядну темряву. На традиційне запитання «Хто там?» Мені відповіли слюсар-водопровідник і газівник в одній особі. «Рідкісне поєднання спеціальностей», – промайнуло в моїй голові і сильно напружило.

Супермайстер наполягав, що йому обов’язково потрібно спустити воду і газ, і моя квартира – завершальна. Для більшої переконливості, він допустив, що хтось забруднив зовнішню частину дверного вічка брудом, посиливши спробу переконати мене відкрити двері, не бачачи, хто за нею.

Продовжуючи діалог, я поцікавилася, де ж можна знайти відразу дві спеціальності і стати таким же фахівцем широкого профілю. На що суб’єкт за дверима відповідати не став, і придумав інший варіант – «співробітник поліції» … Сумніви повністю розвіялися: увірватися в мій будинок за всяку ціну, ось що рухало цією людиною за дверима.

«Припинити діалог або спробувати покарати нахабу?» – я припала до вічка і побачила здорованя метр дев’яносто ростом, з темним волоссям і рідкою борідкою, в брудних джинсах і рюкзаком на плечі (як раз в цей момент аферист прибрав руку, що досі затуляла вічко ). Коли я попросила пред’явити посвідчення належності його особи хоч до якоїсь професії, він наблизив до вічка на одну мить щось схоже на паспорт, і я нічого не встигла розгледіти. Потім він розповів мені про якусь довідку і забрехався остаточно. Було ясно, що невідомий будь-якими засобами намагався вплинути на мене. Недовіру подвоїв різкий запах aлкoгoлю навіть через двері, на який я тільки звернула увагу, збираючи всі «проти» воєдино. Я все більше схилялася до думки зателефонувати в поліцію, але не наважувався.

Далі здоровань «винайшов» ще одну ситуацію, нібито з кимось розмовляючи по мобільному телефону і вимагаючи піднятися на поверх. Таким чином, хотів взяти мене на переляк (розмови насправді ніякої не було, а був черговий прийом з його боку).

Розуміючи, що втрачати нічого, я повідомила, що викликаю поліцію – його «колег». На що в вічку виникло … дуло піcтолeта!

Я інстинктивно відсахнулася в сторону і швидко набрала номер поліції. Намагаючись зібратися, я досить голосно (а потрібно було пошепки, щоб не злякати негідника), коротко описала ситуацію, попередньо відійшовши від дверей. Коли ж знову подивилася у вічко, злочинця вже не було видно, а були чутні звуки бігу по сходах. Незабаром прибула поліція. За короткий час аферист встиг зникнути. Полісмен оформив протокол, в якому зафіксував все, що сталося з моїх слів. Розпитування сусідів не дали результату, а може, хтось і боявся свідчити …

До чого моя історія? – Це повчання довірливим людям не відкривати двері своєї квартири чи будинку, не переконавшись, що по той бік ті, кого ви очікуєте. Або, принаймні, переконатися, що відкрити двері безпечно. Ну, а якщо в вашу квартиру ломляться злодії і аферисти, та ще зі збрoєю, будьте готові прийняти правильні заходи! Так, ще, категорично ніколи не відкривайте двері, коли ви одні. Якщо що, не дай Бог, – ніхто не допоможе. На жаль, наш світ поки не досконалий. Тому закликаю вас і ваших дітей, будьте пильні!

Читайте також: — Ви розумієте, навіть не знаю, як би вам це сказати. – схвильoвано мовила вчителька,- Ваш син в школі продавав іншим дітям іграшки. Чого хочеш очікувала педагог, але від такої реакції матері на її заяву у неї мову відняло. І хто ж з них має рацію? 

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page