fbpx

Чому окупанти обстрілюють ЗАЄС – думка інженера станції

Видання ВВС, з посиланням на інженера станції, повідомляє, що російські окупанти ціле направлено обстрілюють станцію, в їхніх діях немає хаотичності чи випадковості.

Неназваний експерт пояснив, що такими ціленаправленими обстрілами окупанти «відрізають» станцію від української енергосистеми.

“Російські військові розбивають лінії електропередач, що зв’язують нас з енергосистемою України, прикриваючись тим, що це нібито робить ЗСУ”, – наголосив експерт.

За його совами, станцію обстрілюють “не cмертельно”, тобто їхніми діями керує людина, яка має відповідну освіту і кваліфікацію.

“Представники “Росатому” два місяці просили нас провести їм екскурсії по ЗАЕС. Вони дуже цікавилися, а як у нас те чи інше влаштовано. Казали щось про обмін досвідом. Потім вимагали карти ЗАЕС, навіть ландшафтні. А потім почалися обстpіли”, – сказав інженер.

“Вони знають, куди стpіляти, щоб було “бoляче”, але “не смеpтельно”, – наголосив інженер.

Нагадаємо, що Україна почала постачати електроенергію в ЄС, а Запорізька АЕС – найпотужніша станція в Європі. Тобто, це вже не про світло для українських користувачів, а мова про наповнення української казни і економічної стабільності країни.

Фото: УНІАН.

08/13/2022

You cannot copy content of this page