fbpx

Чому шампуні, бальзами, та маски не приносять очікуваної користі волоссю

Здавалося б, такий рутинний процес, як миття голови, не може бути складним і вимагати якихось особливих знань. Однак це не так: у процесі догляду за волоссям є маса тонкощів і нюансів, про які практично ніхто не замислюється. Джерело

Ми розповімо про те, чому навіть найдорожчі засоби не гарантують вам правильний догляд за волоссям.

Читайте також: Цікаві мовні факти про солодке від Аліни Акуленко

1. Неправильно вибираєте засоби для догляду

Шампунь потрібно підбирати за типом шкіри голови, а бальзам – за структурою волосся. Якщо у вас жирна шкіра голови, то не варто купувати жорсткі шампуні, у складі яких є агресивні поверхнево-активні речовини. Вони підсушують шкіру голови, і вироблення шкірного сала прискорюється. Живильні або зволожуючі шампуні швидше вимивають колір з фарбованого волосся. Отже якщо ви хочете надовго зберегти відтінок, то вибирайте лінійку для фарбованого волосся.

2. Взаємозаміннюєте доглядові засоби

Багато хто вважає, що бальзам для волосся можна замінити маскою. Нібито цей спосіб може повернути до життя тьмяне і ослаблене волосся. Але насправді це не так. Мета бальзаму – закрити лусочки волосини, мета маски – наситити волосся зсередини. Замінюючи бальзам маскою, можна переживити і перевантажити волосся. Згодом воно стає скуйовдженим, тьмяним і швидше брудниться.

3. Покладаєте великі надії на шампунь

Головне завдання шампуню – мити. Не зволожувати, не живити, не прискорювати ріст волосся, а змивати з волосся накопичений бруд і жир. Все інше вторинне і третинне. Виняток становлять лікувальні шампуні, але їх повинен підібрати вам лікар-трихолог.

4. Не використовуєте термозахист

Якщо ви любителька фенів і прасок, то не забувайте про термозахист. Хороший термозахист збереже волосся і полегшить процес укладання. Головне – запам’ятати, що кремовий термозахист підходить для укладання праскою, феном та плойкою. А рідкий або у вигляді спрею – тільки для укладання феном.

5. Наносите маску або бальзам на дуже мокре волосся

Перед нанесенням на волосся маски або бальзаму слід прибрати зайву вологу з волосся. Справа в тому, що вода служить своєрідним бар’єром між волоссям і активними компонентами маски. Волосся, звичайно, буде м’яким і блискучим, але недоотримає корисних речовин з догляду. Ні в якому разі не тріть волосся, а просто акуратно промокніть його і загорніть у рушник на пару хвилин.

6. Боїтеся силіконів

Не такі страшні силікони, як їх малюють. Крім того, іноді вони навіть корисні. Якщо у вас кучеряве, пористе або пошкоджене волосся, то доглядові засоби на основі силікону – ваше спасіння. Вони полегшують розчісування, захищають від пошкоджень і перешкоджають втраті води з волосини. Силікономісткі засоби потрібно наносити не від коренів, а відступивши від голови на 1/3 або половину довжини. І не забувати про своєчасне очищення шкіри голови і волосся спеціальним шампунем.

7. Не застосовуєте шампунь глибокого очищення

Це саме той шампунь, яким потрібно очищати волосся, якщо ви використовуєте силікономісткі засоби. Особливість шампуню глибокого очищення (ШГО) полягає в підвищеній концентрації поверхнево-активних речовин, які розщеплюють бруд і жир.

ШГО підходить для тих, хто володіє жирною шкiрою голови, часто користується незмивними засобами, силіконом або лаками і гелями. Після ШГО потрібно обов’язково нанести на волосся бальзам і маску. Але не варто забувати, що такий шампунь вимиває колір з фарбованого волосся, а також сушить шкiру голови. Використовувати його слід не частіше одного разу на місяць.

8. Сподіваєтеся, що хороша маска врятує волосся

Безсумнівно, хороші маски здатні творити чудеса. Але не варто покладати на них занадто великі надії. Перепалене, посічене або ламке, більше схоже на вату волосся не врятує жоден засіб. Тому їх можна тільки відрізати і відрощувати заново. А маски або незмивні засоби дають лише візуальний ефект.

9. Не використовуєте захист від сонця

Наше волосся, як і шкіра, потребує влітку захисту від ультрафіолету. Під впливом УФ-променів волосся стає ламким, сухими, млявими і не відновлюються природним шляхом. На жаль, головні убори не захистять ваше волосся. Тому краще використовувати різні спреї і незмивні маски з SPF.

You cannot copy content of this page