fbpx

Чому треба забути про борг, який неможливо повернути

Про “безповоротний борг” краще забути. Інакше збитки будуть тривати. І ще дещо може відбуватися …

Хтось узяв у вас гроші в борг і не віддав. Або взагалі вкрав, обдурив, буває таке. І повернути ці гроші абсолютно неможливо, таке теж буває. Ви доклали всіх зусиль, вжили всіх заходів, але нічого не вийшло. Або ви не вжили заходів, просто подзвонили і написали кілька разів – і зрозуміли, що вам нічого не віддадуть.

Думка про про ці втрачені гроші може отруїти вам життя. І не тільки тому, що прикро і гірко. Справа в тому, що ці гроші створили невидимий зв’язок між вами і боржником, синхронізували вас з ним. Ви раз у раз думаєте про цю людину, думаєте навіть частіше, ніж про тих, кого любите і хто вам доріг. Думаєте, відчуваючи емоції: гнів, образу, роздратування і печаль. Ця людина тепер живе у вашій голові, образно кажучи. І між вами виникли невидимі пута, дивний психологічний зв’язок. Буддисти називають його “кармічним». Здоpoв’я боржника, його поведінка і вчинки можуть відображатися на вашому житті. Це несправедливо, але ось так виходить.

Боржник – непорядна людина. Швидше за все, він як і раніше буде виманювати гроші у довірливих людей і здійснювати інші нечесні вчинки. Він в боргах як у шовках. Але живе собі і горя не знає, тому що всі його проблеми переносяться на тих людей, у яких він щось узяв або вкрав. Добропорядні люди розплачуються за цього спритника збитками і хвоpобами; вони в одній системі з боржником. Чим емоційніше про нього згадують, тим сильніший цей зв’язок. І матеріальне становище може поступово стати таким же, як у цієї непорядної людини. І проблеми будуть виникати на рівному місці.

У письменника Чехова одна людина взяла в борг велику суму. Не повертала, але писала покаянні листи з обіцянкою повернути гроші. І Чехов попросив не нагадувати про борг; мовляв, віддасте, коли зможете, голубчику. Благаю вас більше про цей злощасний борг не писати! Звичайно, письменник так від великодушності написав. Але, можливо, він при своїй чутливості дійсно відчував сильне неприємне відчуття і роздратування. Настрій псувалося, на душі гuдко робилося; а який може бути успіх або творчість у такому стані? Боржник немов двічі його оббирав: і гроші не повертав, і енергію забирав своїми листами про неможливість повернути поки гроші. “Поки що!”. Тобто, продовжуйте сподіватися і псуйте собі кpoв цими надіями. І думайте про мене!

Читайте також: Одного разу той, хто робить вам зло, буде просити вас про допомогу

Якщо гроші не віддають, а змусити повернути борг ви з якихось причин не можете, треба забути. Не думати про це. Можна застосувати техніку: піти і кинути в воду камінь. Нехай погані думки і неприємні почуття пoтoнуть і зникнуть. Немає сенсу сподіватися і переживати. Нехай зв’язок з нечесною людиною розірветься. Нема чого приймати її долю і її проблеми на себе. Гроші пропали. Що ж; треба засвоїти урок і заробити нові. Після того, як ви розірвали зв’язок і «пробачили борг», починаються поліпшення в вашому фінансовому становищі. Поступово втрачену суму вам вдасться компенсувати. А до цього ніяк не виходило!

Все правильно: підсвідомо ви розраховували на повернення боргу, на ці гроші. Це перше. Друге – ви були в позиції жеpтви, невдахи, обманутого простака. Це забирало сили і впевненість. І третя причина – ось цей зв’язок між вашим життям і подіями життя боржника. Три ці причини створюють бар’єр і перешкоду. Краще подумки обрубати зв’язок. І ніколи не згадувати про безнадійний борг або вкрадені гроші, які неможливо повернути. Тоді прийдуть нові можливості і нові гроші. З якими ми будемо більш обачно звертатися: адже ми отримали досвід. Навіть гіркий досвід йде на користь тим, хто вміє розривати зв’язку з поганою подією минулого.

Автор – Анна Кіp’янова.

За матеріалами – Lifedeeper. 

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page