fbpx

Чому жовтіє пластикове підвіконня і як повернути його білизну

В даний час без пластикових виробів нікуди, вони легкі, міцні, приємні на дотик, прості в догляді. Однак з часом білосніжний матеріал втрачає свою привабливість через вплив факторів навколишнього середовища.

Як правило, пластик набуває жовтуватий відтінок, який звичайною ганчіркою і водою не відмити. Навіть чистячі засоби не справляються з цим завданням на всі сто.

Тільки що поставлені пластикові вікна або внутрішність нового холодильника, радує господиню своєю бездоганною чистотою і білим кольором. Однак з часом пластикову поверхню наздоганяє неминуча плачевна доля – вона жовтіє. Регулярне миття виробів не зупиняє процес зміни кольору. Адже в пластиці відбуваються метаморфози з наступних причин:

  • Через розпаду пластику під дією УФ променів;
  • Від добавок, які використовують в матеріалах;
  • Перепадів температури.

Однак з цими змінами можна боротися, якщо знати як.

Способи відбілювання:

Щоб повернути пластиковим поверхні колишню білизну можна скористатися найпростішими народними рецептами. Для їх приготування знадобляться інгредієнти, які є під рукою практично у будь-якої господині.

Медичний спирт. Як правило, основний ворог жовтизни пластика – це медичний спирт і безворсової серветка. Пройдіться ганчірочкою, змоченою в спирті і насолоджуйтеся чистотою виробів.

Ацетон. Ця речовина моментально розчинить верхній шар пластику разом з жовтизною і іншими плямами. Також працює і рідина для зняття лаку. Під час очищення не слід прикладати великих зусиль, щоб не зіпсувати поверхню, дійте обережно.

Пральний порошок і кальцинована сода. В цьому випадку потрібно використовувати порошок для прання білих речей. Обидва компоненти змішують в пропорціях один до одного, по одній столовій ложці, додають в ½ літра води. Отриманий склад розподіляють по підвіконню і залишають. Через кілька годин змивають, використовуючи теплу воду.

Мильний розчин. Цей найпростіший склад слід використовувати, якщо жовтизни ще немає і досить відмити пил, бруд, вицвілі місця. Для цього мило розчиняють в теплій воді і використовуючи щітку, чистять рами і підвіконня.

Спеціальні серветки. Для тих, хто не бажає витрачати час на приготування спеціальних складів, можна скористатися спеціалізованими серветками для миття автомобільних панелей або побутової техніки. Їх дія передбачено очищати пластикові поверхні.

Таким чином. Можна оновити предмети з білого пластику, взявши до уваги один або кілька способів.

You cannot copy content of this page