fbpx

Чорний список: 5 продуктів, які не можна їсти тим, хто хоче бути здоровим

Перед тим як стати на шлях здорового способу життя і правильного харчування, перевір, чи немає в твоєму раціоні цих продуктів, розповідає Елки Зеленые.

Перероблені м’ясні продукти

Відкривають наш «чорний список» – перероблені м’ясні продукти. До них відносяться ковбаса, сосиски, консерви, заморожені котлети, твої улюблені нагетси та інші напівфабрикати. Ти, напевно, здогадуєшся, що в цих «смаколиках» міститься просто неймовірна кількість солі, консервантів та іншої хімії. Але найстрашніше в їх складі – це шкідливі жири, які сприяють підвищенню рівня холeстерину в крoві, а також можуть стати причиною розвитку ожирiння і хвoроб серця.

Майонез

Майонез – найшкідливіший з усіх покупних соусів. Багато жінок вважають його «символом» шкідливої і калорійної їжі і намагаються не тримати в холодильнику. А ось чоловіки… Здається, представники сильної статі готові додавати майонез практично в будь-яку страву, вважаючи його універсальною приправою на всі випадки життя.

Інша справа – майонез, приготований самостійно. Знаєш, що потрібно для домашнього майонезу? Рослинна олія, сіль, оцет і трохи спецій. А тепер подивись на склад покупного майонезу. Нагадує підручник з хімії, чи не так? І останній «цвях в трyну» покупному майонезу: як може бути корисним продукт, який зберігається роками ?!

Маргарин

Лихі 90-ті – час, коли маргарин був одним з найпопулярніших продуктів, адже за справжнім вершковим маслом доводилося «полювати». Що таке маргарин і чому він шкідливий? У складі маргарину – штучний жир, який виробляють на основі води, емульгаторів і рослинних жирів, одержуваних в основному з геномодифікованої сої.

Крім цих не найкорисніших інгредієнтів, до складу маргарину входять ще і трансжири, які, як ми говорили вище, підвищують рівень холeстерину і стимулюють розвиток хвoроб серця. Та й смакові якості цього продукту теж залишають бажати кращого. Воно тобі потрібно? Ось і ми думаємо, що економія того не варта.

Мюслі

Сухі сніданки – відмінне рішення: не потрібно метушитися з кашами, омлетами та іншими сирниками. Куди простіше насипати собі чашку мюслів, запити їх кавою і побігти у справах. Але з мюслями все не так просто. У їх складі величезна кількість цукру і рослинних масел, щедро доданих виробниками для посилення смаку. Дієтичний продукт? А ось і ні! У 100 грамах мюслів міститься приблизно 400 калорій – чи не забагато для корисного сніданку?

Знежирені продукти

Популярність знежирених продуктів зростає з кожним днем: кожен поважаючий себе виробник сьогодні має в своєму арсеналі лінійку 0%. Але мало хто знає, що знежирені йогурти та сирки не такі вже дієтичні, якими здаються. По-перше, видаляючи жири, виробники замінюють їх підсилювачами смаку та іншими хімічними добавками, які компенсують смак.

По-друге, щоб підвищити термін придатності продуктів, в них додають ті ж транс-жири. Ще не переконали? Тоді давай проаналізуємо разом. У молоці жир повинен бути? Повинен. У сирі повинен бути? Повинен. Значить, нульовий сир – це вже не сир, це якась хімічна сполука.

А ви часто вживаєте ці продукти? З нетерпінням чекаємо вашої думки в коментарях!

You cannot copy content of this page