fbpx

Чудовий шоколадний торт “Султан”: ваші гості будуть в захваті

“Якщо б я був султан …” Я б готувала цей чудовий десерт для своєї родини до кожного свята! Це ароматний, чарівний і надзвичайно смачний десерт – улюблені ласощі мого чоловіка і дітей. Цей торт настільки смачний, що рука сама тягнеться за наступним шматочком!

Корж з какао:

– 9 яєць

– 30 г крохмалю

– 30 г борошна

– 100 г цукру

– 50 г какао

– 50 г розтопленого масла

– 100 г підсмаженого арахісу

Сироп:

– 150 мл води

– 2 ложки цукру

Ванільний крем:

– 5 жовтків

– 50 г крохмалю

– 600 мл молока

– 20 г масла

– 100 г цукру

– ванільна есенція

Шоколадний крем 1:

– 300 мл сметани для вершків

– 200 г чорного шоколаду (55%)

– 30 г цукру

– 1/3 ванільного крему

Горіховий крем:

5 г гранульованого желатину

– 1 ложка коньяку

– 180 г підсмаженого арахісу

– 150 мл сметани для вершків

– 2/3 ванільного крему

Шоколадний крем 2:

– 300 мл сметани для вершків

– 150 г чорного шоколаду (55%)

– 100 г цукру

Як готувати:

1. Тісто з какао: в мисці змішайте 7 жовтків, 2 цілих яйця, цукор, розтоплене масло, борошно, змішане з крохмалем, какао-порошок, мелені горіхи, збиті білки.

2. Випікаємо в формі (25 * 35 см), застеленій пергаментом, в попередньо розігрітій духовці при 220 градусах протягом приблизно 10 хвилин. Коли корж охолоне, розрізаємо його на 2 частини.

3. Сироп: цукор і воду нагріваємо в невеликій каструльці на середньому вогні. Даємо сиропу покипіти протягом приблизно 3 хвилин. Охолодженим сиропом змочуємо наші два коржа.

4. Ванільний крем: молоко і масло нагріваємо в каструлі на середньому вогні. Жовтки збиваємо з цукром до утворення піни, потім додаємо крохмаль і вливаємо тонкою цівкою гаряче молоко, постійно помішуючи. Знову ставимо суміш на вогонь і помішувати, поки крем не загусне. Знімаємо з вогню і додаємо ванільну есенцію. Накриваємо крем харчовою плівкою і даємо охолонути.

5. Шоколадний крем 1: збиваємо сметану для отримання вершків, додаємо цукор, потім 100 г розплавленого шоколаду.

Ще 100 г розплавленого шоколаду змішуємо з 1/3 ванільного крему.

Змішуємо обидві частини і намазуємо на перший корж з какао.

6. Горіховий крем: желатин замочуємо в невеликій кількості холодної води протягом 10 хвилин, потім прогріваємо на невеликому вогні, не даючи йому закипіти (можна підігріти в мікрохвильовій печі протягом декількох секунд). Додаємо розтоплений желатин в 2/3 ванільного крему, ретельно перемішуємо, потім вливаємо коньяк, додаємо прожарені мелені горіхи і збиті вершки.

Горіховий крем намазуємо на другий шоколадний корж.

7. Шоколадний крем 2: змішуємо в каструльці сметану з цукром і ставимо на середній вогонь. Коли маса закипить, знімаємо з вогню і додаємо шматочки шоколаду. Чекаємо 3 хвилини, перемішуємо і даємо крему охолонути, після чого збиваємо до утворення піни. Шоколадний крем намазуємо на горіховий крем. Відправляємо торт в холодильник на 4 години або на ніч до ранку.

8. Нарізаємо торт гострим ножем замоченим в теплій воді.

Можна додати горішки і ще більше шоколаду. Справжня смакота!

You cannot copy content of this page