fbpx

Чи можна продавати весільну сукню?

Весілля минуло, і тепер для весільної сукні немає місця в шафі? Думаєте продати її і хоча б частково повернути витрачені кошти? Не поспішайте, спочатку варто дізнатися, чи можна продавати весільне плаття і що слід зробити перед цим і після. Тоді Ви не накличите на себе біду і зможете грамотно вирішити проблему. Також в даній статті ми зібрали найвідоміші забобони щодо продажу.

КОЛИ МОЖНА ПРОДАВАТИ ВЕСІЛЬНЕ ПЛАТТЯ

Основні причини:

  • бажання повернути частину витрачених на свято грошей;
  • відсутність місця для зберігання наряду.

Якщо наречена не забобонна, наряд можна сміливо продавати. При цьому необхідно враховувати те, що вартість вдягнутої один раз сукні знижується приблизно в 3 рази.

Продаж сукні через брак грошей можливий, але розлучитися з нарядом краще не раніше ніж через рік після торжества. У тому випадку, якщо ваша сім’я щаслива і у вас немає розбіжностей, ваше плаття може стати щасливим талісманом і для іншої сім’ї.

КОЛИ НЕ МОЖНА ПРОДАВАТИ ПЛАТТЯ НАРЕЧЕНОЇ ПІСЛЯ ВЕСІЛЛЯ

Дуже небажано продавати або давати комусь носити те плаття, в якому наречена вінчалася.

Якщо вірити прикметам, весільна сукня – потужний оберіг молодої сім’ї. Тому, якщо не виникає гострої потреби в грошах і є де зберігати наряд, бажано залишити її на пам’ять. Особливо це актуально, якщо у сімейної пари був тільки розпис в РАЦСі, а через якийсь час планується вінчання.

Народні перекази свідчать, що якщо віддати або продати весільну сукню, молода пара позбавляється захисту, а ризик розлучення підвищується.

Якщо Ви все ж зважилися продати сукню – обов’язково прочитайте нашу статтю: куди можна здати весільну сукню після весілля. З неї Ви дізнаєтесь як, де і за скільки можна продати сукню або здати його в прокат.

ЩО МОЖНА І НЕ МОЖНА ПРОДАВАТИ З ВЕСІЛЬНОГО ОБРАЗУ РАЗОМ З СУКНЕЮ?

Дозволяється продавати:

  • накидки;
  • болеро;
  • клатч;
  • пояс

Категорично не можна продавати фату, так як вона вважається оберегом нареченої. З цієї ж причини її краще не дозволяти приміряти навіть найближчим людям.

Якщо вірити забобонам, то весь наряд нареченої в день весілля просочується її емоціями, енергетикою. Тому перед продажем необхідно ретельно чистити всі предмети гардеробу.

ЩО ЗРОБИТИ, ЩОБ ПРОДАЮЧИ ВЕСІЛЬНУ СУКНЮ І НЕ НАКЛИКАТИ БІДУ

Перед продажем необхідно віддати плаття в хімчистку і відпороти нитки від пристріту.  Хоча б один елемент декору потрібно зберегти.

Самостійно приводити наряд в порядок (зашивати, прати, прасувати), якщо планується його продаж, небажано. Справа в тому, що так на ньому залишиться Ваша енергетика.

Після чистки сукні потрібно обов’язково окропити свяченою водою. Далі, необхідно дати їй висохнути; взимку можна повісити наряд біля вікна, а влітку винести на вулицю і потримати під сонячними променями.

Читайте також: Батько в останній момент відмовився оплачувати весілля своєї дочки! Звучить жaxливо, але я згоден з ним

Якщо наряд раніше належав комусь іншому (мамі, бабусі, подрузі), необхідно попросити дозвіл на продаж. Якщо немає можливості напряму зв’язатися з цією людиною, потрібно звернутися до неї хоча б подумки.

ЩО ЗРОБИТИ ПІСЛЯ ПРОДАЖУ ВЕСІЛЬНОГО ПЛАТТЯ

Продавши весільний наряд, необхідно тричі перехрестити спину покупниці, а потім стільки ж разів перехреститися самій.

Протягом 7 днів після продажу не можна віддавати нічого і нікому з дому.

Опубліковано 2 лютого 2019 року

You cannot copy content of this page