fbpx

Чи можуть виїхати з країни військовозобов’язані чоловіки, які мають робочу візу країни ЄС

У Держприкордонслужба відповіли на популярне нині сере українців питання: чи можуть виїхати з країни військовозобов’язані чоловіки, які мають робочу візу країни ЄС.

Роз’яснення ДПСУ опублікувала на своєму каналі у Телеграм.

“Виїзд чоловіків, які мають робочу візу країни ЄС:

Для підтвердження підстав перетину державного кордону України на виїзд, крім документів, що підтверджують особу необхідно надати документи, що підтверджують статус особи, яка не підлягає призову на військову службу під час мобілізації та має право на виїзд з України.

Візи іноземних країн не підтверджують постійне проживання за кордоном та не дають право на виїзд військовозобов’язаним”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Державній прикордонній службі повідомили, що військовозобов’язані чоловіки, які працюють державними службовцями, можуть отримати відстрочку від мобілізації під час війни та виїхати за кордон на час відрядження чи відпустки. Пояснюється це тим, що вони заброньовані за державними установами, де обіймають певні посади. Щоб перетнути кордон, крім стандартного пакету документів, вони мають також надати:

У відрядження:

документи, що підтверджують службове відрядження (постанова КМУ від 12 квітня 2022 р. № 440),

посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р. № 493-р) або витяг з наказу Міністерства економіки (згідно з пунктом 5 постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану»).

У відпустку:

документи, що підтверджують відпустку;

посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р.
№ 493-р)

Фото: колаж.

09/07/2022

You cannot copy content of this page